Ekstremni desničar u Firenzi ubio trojicu Senegalaca pa sebe

Pedesetogodišnji Gianluca Casseri, navodno aktivist krajnje desnice, ustrijelio je dvojicu uličnih prodavača iz Senegala i ranio tri osobe na dvjema tržnicama u Firenzi.

Masakr je ujutro kada je počeo pucati iz pištolja na tržnici na Trgu Dalmacija po uličnim prodavačima iz Senegala. Ubio je na mjestu događaja dvojicu prodavača, a jedan Senegalac je u teškom stanju. Potom j otišao na tržnicu San Lorenzo, u samom centru Firenze, gdje je dvojicu ranio. Nakon toga Casseri je pokušao samoubojstvo pucnjem iz pištolja Magnum 357 u javnoj garaži. Zadobio je teške ozljede i odmah je umro, ali detalja o tome zasad nema.

I prije je u Italiji bilo prosvjeda protiv crnih trgovaca koji u pravilu prodaju krijumčarenu robu i lažne marke, žive u vrlo teškim uvjetima, većina i bez dozvole za boravak u Italiji.

Bilo je i slučaja napada na crne trgovce i članove njihovih obitelji, ali ovo je najdrastičniji slučaj dosad. Već na osnovi prvih reakcija u Italiji riječ je o teroru desnog ekstremizma koji izaziva krajnju zabrinutost.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*