Emil Vlajki – Hrvat koji je branio Miloševića i negira genocid u Srebrenici

Udruga organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo osuđuje sudjelovanje potpredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Emila Vlajkija na mitingu podrške optuženiku za ratne zločine i genocid Ratku Mladiću, koji je nedavno održan u Banja Luci.

– Politika koju vodi Emil Vlajki destimulirajuća je i destruktivna za Hrvate koji žive u Republici Srpskoj. Doista je neshvatljivo da predstavnici dviju „stožernih“ hrvatskih stranaka u BiH nisu osudili čin Emila Vlajkija, koji, nažalost, u strukturama vlasti Republike Srpske predstavlja baš onu skupinu bosanskohercegovačkih Hrvata koja je najviše osjetila strahote Mladićevih zločina, kazao je predsjednik spomenute Udruge prof.dr. Marinko Pejić.

13 Comments

  • SVAKA ČAST MARINKU PEJIĆU KOJI ZBORI ISTINU.HERCEG BOSNA JE ŽRTVOVALA HVO U SARAJEVU I TRAŽILA SUKOB SA BOŠNJACIMA.HVO SARAJEVO JE PONOS I DIKA HRVATA I HOS JE BRANIO SARAJEVO ALI POLITIKA MRŽNJE KOJA JE UBILA BLAŽA KRALJEVIĆA JE ISTO ZLO NAPRAVILA BOJOVNICIMA HVO SARAJEVO U RATU.

    • Katolik dosadan si bogu i narodu.Marinko Pejić je gospodin i čovjek u odnosu na tvoj bolesni um koji mrzi sve muslimansko i sve koji govore pravu istinu o HVO Sarajevo.HDZ je pozivao bojovnike da počnu sukobe u Sarajevu i dovedu do stradanja Hrvata ovoga grada.Trebali smo biti HDZ i Herceg Bosni žrtveno janje za klanje u ovome gradu.Hrvati su branili Sarajevo i neko nama prodaje maglu iz HDZ.

     • LAZNI PROMUSLIMANSKI PRAVASU,,
      JA MUSLIMANE NE MRZIM,,NEGO MI SE GADE ULIZICE MINORNE STRANKE HSP-a KOJE U IME VLASTI PRODAJU HRVATE–STO SE TICE HVO SARAJEVO–POSTOJAO JE,,ALI KRATKO,NE BROJCANO VELIKI–SADA GA LAZES I UVELICAVAS KAO DA STE OSLOBODILI BOSNU–NE MRZIM JA MUSLIMANE–GADI MI SE TVOJA PATOLOSKA MRZNJA PREMA VECINI HRVATA BIH KOJI NE MISLE PROMUSLIMANSKI KAO SACICA HRVATICA U SARAJEVU–TVOJI MUSLIMANI SU NAPRAVILI STRASNE ZLOCINE NAD HRVATIMA SREDNJE BIH–TI I SLICNI IM PONOVO IZ GUZICE GOVORITE–TI SE LAZNO HRVATOM PREDSTAVLJAS EFENDIJA SARAJEVSKI–POSTALO MI JE DOSADNO DOPISIVANJE SA POLITICKI NEKULTURNOM OSOBOM–DRZI SE TI I DALJE SARAJEVSKOG DJAMAHIRLUKA.

     • HVO SARAJEVO JE TREBAO IZGINUTI I HRVATI STRADAJU U SARAJEVU I TADA ZADOVOLJSTVO I SREČA KRASILA ČAPLJINSKE VAGONE IZBJEGLIM HRVATIMA OVOGA GRADA.IMAM ROĐAKA KOJI JE KRUNICU POJEO I DOBIO BATINA ZBOG POLITIKE HDZ.

     • ZA LAZNOG SARAJEVSKOG PRAVASKA,,
      ZASTO PRICAS O HVO,,TI SI LAZNI PRAVAS,,KOJI SE MUSLIMANIMA U GUZICU UVLACI–HVO JE STVORIO HDZ –NE TVOJI MUDJAHJEDINI SARAJEVSKI–HVO SARAJEVA JE KRATKO POSTOJAO–ALI NE ZAHVALJUJUCI TEBI LAZNI PRAVASU.

     • HVO JESTE KRATKO POSTOJAO JER POZIVAN IZAZVATI SUKOBE U SARAJEVU PO ŽELJI MATE BOBANA I HERCEG BOSNE.U SARAJEVO JE HVO BRANIO CIJELOVITU BOSNU I HERCEGOVINU OD AGRESIJE JNA I PARAVOJSKI.

      JA SAM CIJELI RAT U SARAJEVU I ZNAM DOBRO KAKO JE HVO RAZORUŽAN I KAKO SU VRIJEĐANI BOJOVNICI HVO SARAJEVO.MNOGI SU DOBILI BATINE ZBOG POLITIKE HERCEG BOSNE.HVALA BOGU I HOS NIKAD DOŽIVIO PONIŽENJE U SARAJEVU JER PUT HOSOVACA I BLAŽA KRALJEVIĆA BILA GRANICA NA DRINI.

     • PRIZNAJES IZDAJICO,,
      TUKLI STE BOJOVNIKE HVO-a U ZELENOM SARAJEVU,,TUKAO SI IH I TI IZDAJICO,,SAM SI TO PRIZNAO–STA TI SA BLAZOM KRALJEVICEM IMAS–DA JE ZIV UDARIO BI BLAZ NA TVOJE ZELENO SARAJEVO–IZDAJNICE HRVATA.

    • HVO Kralj Tvrtko je žrtveno jagnje politike podjela koja je dolazila iz Herceg Bosne.LJudi koji su vjerovali Mati Bobanu su doveli do obračuna i napada u Sarajevu.Brigada je ostala u Sarajevu.Pokušajem napada u Sarajevu doveo do stradanja Hrvata ovoga grada.

     Jeste tjeli otrovati Stijepana Kljujića ali bog čuva poštene ljude.Jeste ubili u Kruševu čovjeka koji je htio zajedničku borbu Hrvata i Bošnjaka protiv agresorske JNA.

 1. mate boban i cjelokupno rukovodstvo tzv.herceg-bosne,sa kojom ne bi trebali objektivno imati ništa,bili su radnici tzv.službe državne bezbjednosti ex države,te je to dovoljno objašnjenje za sve.Sarajevski Hrvati su trebali poslužiti,kao Muslimani u Srebrenici,pa kada im se to izmaklo,pokušavali su na sve načine natjerati Hrvate Sarajeva,da napuste rodni grad,jer bi oni tako mogli raditi što hoće i koliko hoće.Ali postoji izreka koja kaže”Pravda je spora,ali dostižna”.To najbolje govori presuda Haškog tribunala koja između ostaloga kaže”D.Franjo Tuđman bio je na čelu zločinačkog poduhvata itd”. Svi koji se vode za njegovom politikom su u krivu i to puno,a to će najbolje vidjeti na predstojećim izborima u RH,ali i u BiH uskoro.Pa ćemo onda vidjeti hoćete li tako lajati,smradovi,a što se tiče Pok. Gosp. Gen. Blaža Kraljevića, on je bio i ostao Heroj,a vi ste smrdljive kukavice koje ubijate iz zasjede,jer to jedino znate.
  Dosta mi je više lažnih Katolika,koji kao rade dobro za Katolike,a oni sami su oličenje zla-sotone u ljudskom obliku,koji itekako rade protiv i Katolika i svih ostalih,jer samo to i znaju.A što se tiče neformiranja vlasti u BiH,zna se ko je kriv.Mjesto predsjed.vijeća ministara nije ništa-svi to znaju,samo je pitanje ko će koga najbolje uhljebiti,da se vozi u BMW Q/ blindiranom,prima dobru plaću i ne radi ništa,kao i dosad.gosp.širić.Možda je borjana krišto zaslužna nekome za nešto,ali nije ostalima,pa neka je taj finacira,a ne stavlja na državne jasle.

  • SARAJEVSKE HRVATE LAZNI PRAVASU POREDIS SA SREBRENICOM–MATE BOBAN I HERCEG BOSNA SU PONOS HRVATSKOG NARODA,,OPET PLJUJES PO TUDJMANU I HRVATSKOJ,,–IZRODE TI SE HRVATOM PREDSTAVLJAS A STALNO PO HRVATIMA PLJUJES–POZDRAVI TI SVOGA IZETBEGOVICA,,ABU HAMZU KOJI JE SENLUCIO NA KRVI POKLANIH SRBA I TROJICE HRVATA–VOZUCA JE TO BILA–BLAZ KRALJEVIC JE HEROJ I PRIPADNIK HRVATSKOG PUKA–STA SI TI –NISI SE IZVINIO HRVATIMA BIH POSLIJE PISANJA O NEREDIMA PRIJE UTAKMICE ZELJEZNICARA I HAJDUKA–FUJ PRODANI SMRADE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*