English: Odmah nakon izbora raditi na novom ustavu

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s američkim veleposlanikom u Bosni i Hercegovini Charlesom Englishom o stanju i odnosima u Federaciji i Bosni i Hercegovini, predstojećim općim izborima u listopadu i ustavnim reformama.

Krišto smatra da se aktualne prilike u BiH moraju žurno mijenjati, jer dok se druge zemlje bave važnijim pitanjima, kao što je izlazak iz ekonomske krize, BiH se još bavi ustavnim uređenjem zemlje.

“Novi ustav je ono što će svim konstitutivnim narodima i građanima zajamčiti svaku ravnopravnost i bolju budućnost BiH. Stoga se odmah nakon predstojećih općih izbora u BiH mora pristupiti ustavnim promjenama u kojima će se temeljem najviših međunarodnih standarda jasno definirati jednakopravan status konstitutivnih naroda i građana u BiH”, kazala je predsjednica FBiH.

Veleposlanik English ocijenio je, kao dobar poznavatelj prilika u BiH, da po provedbi općih izbora novoizabrana vlast odmah treba pristupiti procesu donošenja novog ustava BiH. To je, smatra on, jedini ispravan put kojim treba ići BiH, a na tom putu imat će svesrdnu potporu Sjedinjenih Američkih Država, koje su se i dosad zalagale za stabilnu i funkcionalnu BiH, kao i početak procesa priključenja BiH Europskoj uniji i NATO-u.

Obostrano je izražena spremnost za nastavak konstruktivne suradnje, pomoći i razmjene mišljenja na planu demokratskih i reformskih procesa u BiH u duhu prijateljskih odnosa, saopćeno je iz Ureda za informiranje predsjednice FBiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*