Erdogan: Sarajevo je danas pobijedilo isto kao i Istanbul

“Vjerujte mi, Sarajevo je danas pobijedilo isto kao i Istanbul, Beirut je pobijedio kao i Izmir, a Damask kao i Ankara; Ramallah, Nablus, Jenin, Zapadna obala i Jeruzalem pobijedili su koliko i Diyarbakir”, izjavio je turski premijer Recep Tayyip Erdogan, komentirajući rezultate turskih parlamentarnih izbora, odnosno činjenicu da je njegova Stranka pravde i razvoja (AKP) odnijela izbornu pobjedu.

Time je, kažu agencijska izvješća, htio istaknuti ulogu Turske kao medijatora između Bliskog istoka i Zapada, te na Balkanu.

Rajko Vasić, izvršni tajnik SNSD-a, nije osduševljen Erdoganovim izjavma, osobito onom “da će i Bošnjaci u BiH profitirati od njegove pobjede na izborima u ovoj prijateljskoj zemlji”. Vasić kaže da se na taj način “direktno dijeli BiH”.

Erdogan se na taj način stavlja na stranu, kako kaže Vasić, “sarajevocentričnih” snaga koje, smatraju da BiH “pripada samo Bošnjacima”. Prema njegovim riječima, Erdogan je jasno “postavio putokaze i buduće smjernice politike Turske” koja se ovim proglašava predvodnikom bh. muslimana i cijele regije.

3 Comments

  1. Koja nebuloza,koja izjava ovog turčina Erdogana. Šta muslimani misle o ovoj njegovoj izjavi. I onda se pitate zašto hrvati hoće svoj dio, srbi već imaju svoj dio, upravo radi ovakvih izjava!
    PA SADA RECITE BRAĆO MUSLIMANI IMATE LI REZERVNU DRŽAVU, KAKO ZNATE ČESTO UZVIKIVATI DA VAM JE BOSNA JEDINA.
    Ova izjava je gadan virus za BiH, odnosno narode u BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*