Esad Hećimović: U vrhu vlasti BiH ima onih koji štite teroriste!

Esad Hećimović, publicist i novinar sarajevskog Oslobođenja, kazao je da teroristi imaju zaštitnike u vrhu vlasti Bosne i Hercegovine te da je to problem ove države.

«Neki političari očiti misle da će im teroristi u određenom momentu dobro doći. Sarajevski mediji izbjegavaju istinu i neće priznati da imamo problem. Rješenje je javno početi govoriti o ovom problemu, a da država hoće ona se može obračunati s terorizmom, kazao je Hećimović u emisiji “Dobar, loš, zao”, u programu TV 1.

Hećimović predstavljen kao stručnjak za terorizam u BiH i autor knjige o mudžahedinima u ovoh zemlji. Sudjelovao je u djelovao i u stvaranju filma o Srebrenici “Izdani grad”, a zbog svog javnog angažmana navodno je bio izložen i prijetnjama.

– Ono što se događa u ratu je ratni zločin, a sve poslije rata je terorizam, kazao je Hećimović. Osvrnuo se i na događanja u središnjoj Bosni u vremenu kada su mudžahedini ugrožavali katolički puk toga kraja, da bi to prestalo kada su  se, kako je rekao, mudžahedini nagodili s državom.

Povod njegovog gostovanja je bio nedavni teroristički čin Mevlida Jašarevića, odnosno napad na zgradu američkog veleposlanstva u Sarajevu.

1 Comment

  1. To nije nikakva tajna. Vecina Muslimana u Bosni i Hercegovini odobravaju napad na katolicka simbole. To se dogaga sa odobrenjem od Muslimanskog politickog vodstva. Napad na USA Ambasadu tu je globalna Muslimanska politika.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*