Eskalacija krize u Španjolskoj: Radnici pljačkaju trgovine i robu dijele sirotinji

Kriza u Španjolskoj dosegnula je vrhunac, broj nezaposlenih popeo se na 25 posto, što je rekordan broj od 1977. godine, od pada Francove diktature i povratka demokracije.

Na španjolskim ulicama sve je više gladnih, a da bi upozorili na neizdrživu socijalnu situaciju u zemlji, članovi jednog sindikata opljačkali su dva supermarketa u Andaluziji i svu robu podijelili sirotinji.

Akciju u stilu Robina Hooda proveli su članovi Sindikata andaluzijskih radnika. Prema izvješću objavljenom u internetskom izdanju lista ‘Diario de Sevilla’, sindikalni aktivisti ‘počistili’ su dva supermarketa lanaca Mercadona i Carrefour u gradovima Ecija i Arcos de la Frontera. Ukradenu robu zatim su podijelili u područjima s visokom stopom nezaposlenosti.

Kriza ne uništava samo španjolski jug. Na sjeveroistoku zemlje, u Gironi, gradske vlasti provode drastične mjere. Budući da sve više ljudi traži hranu u kontejnerima ispred supermarketa, gradska uprava naložila je trgovcima da zapečate kontejnere u koje bacuju hranu kojoj je istekao rok trajanja. ‘Veliki su zdravstveni rizici iz odbačene hrane, ali i opasnost od socijalnih nemira’, kazali su u gradskoj upravi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*