Europska komisija će dati 200.000 eura za studiju isplativosti Pelješkog mosta

Europska komisija Hrvatskoj će dati do 200 tisuća eura za izradu predstudije isplativosti izgradnje Pelješkog mosta, potvrđeno je to iz Banskih dvora, piše Dnevnik.hr.

Zagreb mora izraditi analizu da je Pelješki most najisplativiji pravac koji povezuje dva dijela Hrvatske, ali i Europske unije. Ako to u konačnici Bruxelles odobri, EU bi most financirala i do 80 posto, a gradnja bi počela najranije 2014. godine. Prvi sastanak na tu temu bit će sljedeći tjedan.

“Iz nepoznatih razloga do sada je forsiran kroz ulaganje budžetsko, naše vlastito, bio je potpuno neracionalan. Čujem da su mi neki putem televizije spominjali da neracionalno radimo da smo i Pelješki most trebali dati u koncesiju. Pa što ga nisu dali? Ako se sjećate bio je ovdje jedan od najviših predstavnika, najviših financijskih institucija, pa je rekao da je to investicija, koja ne bi bila u stanju vraćati ni pola kamata, a kamoli investiciju”, rekao je Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade.

Za potpredsjednika Vlade Branka Grčića ovo je potvrda europske volje da se financira izgradnja mosta. “Ja bih rekao da je to jasan znak da europa podupire ono što radimo, a to je da tražimo najbolji znak za povezivanje hrvatskog juga i sjevera i ovo odobravanje sufinanciranja predstudije je nešto što je jako dobar znak”, rekao je Grčić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*