Europska unija raspisuje natječaj za 70 hrvatskih prevoditelja

Europski ured za odabir osoblja (EPSO) 21. lipnja će objaviti natječaj za zapošljavanje novih prevoditelja, koji su u ponedjeljak u Zagrebu predstavili Annika Wallen i Anders Bock, predstavnici prevoditeljske službe Europske komisije.

Informacije o natječaju bit će objavljene na internetskoj stranici www.eu-careers.eu, a rok za podnošenje prijava putem te stranice je 24. srpnja 2012.

Objavit će se tri natječaja za jezične profile. Osim natječaja za pismene prevoditelje, objavit će se i natječaji za konferencijske prevoditelje te pravnike lingviste. Za profil pravnika lingvista potrebna je diploma hrvatskoga pravnog fakulteta i poznavanje hrvatskoga jezika.

Testiraju se verbalne, numeričke i logičke sposobnosti te sposobnosti situacijskog prosuđivanja. Kandidati koji postignu najbolje rezultate bit će pozvani u Bruxelles na daljnje testiranje. Oni koji budu zaposleni, radit će kao stalni službenici EU-a u Bruxellesu ili Luxembourgu. Kako se s vremenom bude povećavala potreba za zapošljavanje dodatnih hrvatskih prevoditelja, organizirat će se novi natječaji.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*