Europskoj uniji (ne)smeta isticanje zastave Republike Srpske!?

Nakon jučerašnjeg incidenta, kada premijer Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić nije želio ukloniti zastavu RS ili dodati zastavu BiH, u prostoriji u kojoj je održan sastanak Džombića s voditeljem Izaslanstva Europske unije i specijalnim predstavnikom EU (EUSR) za BiH Peterom Sorensenom, uslijedila su i dodatna pojašnjenja:

– Europskoj uniji nije problematično isticanje entitetskih zastava, istakao je Andy McGuffie, glasnogovornik Izaslanstva Europske unije i EUSR-a u BiH, nakon što je iz Vlade RS priopćeno da se Peter Sorenssen nije želio fotografirati s Aleksandrom Džombićem dok se ne ukloni. zastava RS

– Europskoj uniji uopće nije problematično isticanje entitetskih zastava, uključujući i zastavu Republike Srpske, u odgovarajućim prilikama. No, kada su u pitanju sastanci visokog nivoa, mi preferiramo, u skladu s protokolom, određeni način isticanja zastave Europske unije. S ovim su unaprijed upoznati i naši sagovornici na sastancima održanim jučer u Banjoj Luci. Međutim, na kraju, poštivanje protokola je pitanje za domaćina, istaknuo je McGuffie, u izjavi koju je prenio sarajevo-x.

Kamermanima i fotografima nije bilo omogućeno zabilježiti susret premijera Džombića i Sorensena, jer Džombić nije želio ukloniti zastavu RS, koja je bila postavljena uz zastavu EU, ali nije bilo zastave BiH.

Foto: Aleksandar Džombić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*