Facebook gasi lažne profile, mnoge će stranice ostati bez lajkova!

Facebook će gasiti likeove lažnih profila tako da veliki broj stranica na Facebooku, kao i oni koji su kupovali likeove mogu očekivati smanjenje ukupnog broja fanova, piše Dnevnik.hr.

Jedan od velikih problema Facebooka su lažni profili i veliki broj lažnih likeova na brojnim stranicama na ovoj društvenoj mreži. Zuckerberg želi stati na kraj takvim profilima i lažnim likeovima te su iz njegove kompanije najavili da kreću s gašenjem likeova koje su stvorili lažni profili čiji je broj, prema nekim posljednjim informacijama koje su objavili iz Facebooka, veći od 80 milijuna, odnosno 8,7 posto svih profila su lažni.

Na stranici Digital Trends kažu da je većina lažnih profila – više od 45 milijuna duplikati, dakle stvorile su ih osobe koje već imaju otvoren drugi profil na ovoj mreži, oko 23 milijuna su profili koji predstavljaju korporacije, razne grupe pa čak i kućne ljubimce – takvi su profili većinom otvoreni pogreškom te su trebali biti napravljeni kao stranice ili grupe. Posljednja grupa lažnih profila su spammeri te trenutno na Facebooku ima otvoreno skoro 15 milijuna takvih profila.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*