Fazlić: Hrvatska mora platiti 12,5 milijuna dolara za tenkove koje je prodala Kuvajtu

Hrvatska mora isplatiti sva potraživanja po osnovu tužbe za 13 tenkova, koji su završili u Kuvajtu, rekao je za današnji Dnevni avaz, Šuhret Fazlić, direktor Agencije za privatizaciju u FBiH.

Istaknuo je da tužbu koju je Agencija podnijela još 2007. godine protiv firme “Đuro Đaković” iz Slavonskog Broda niko ne može osporiti.

Ipak, naglašava da treba biti veoma oprezan kada je u pitanju ovaj slučaj, ali da je neminovno da će Hrvatska morati platiti iznos od 12,5 milijuna dolara, koliko iznose ukupna potraživanja.

“Još čekamo službenu potvrdu presude. Nemamo je još u rukama. Hrvatska može presudu poništiti i vratiti na prvobitan postupak, ali mi radimo po zaključcima Vlade Federacije BiH i idemo do kraja. Nema odustajanja”, kazao je Fazlić.

Ocijenio je da je moguće očekivati pritisak Hrvatske da izbjegne plaćanje, ali tužba postoji i ona mora biti ispoštovana.

Hrvatski mediji navode da se afera “Tenkovi” primiče samom kraju i da bi ipak hrvatska strana morala platiti BiH višemilijunski iznos. Također, tvrde da je odluku o prodaji tada najsuvremenijih tenkova M-84 1991. godine donijelo Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*