Federalna vlada sudjelovat će u izgradnji spomenika papi Ivanu Pavlu II. u Sarajevu

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine jednoglasno su u četvrtak na sjednici u Sarajevu zaključili da Federalna vlada finansijski treba sudjelovati u izgradnji spomenika papi Ivanu Pavlu II. u Sarajevu.

Uvrštavanje ove odluke u dnevni red inicirao je zastupnik Irfan Ajanović, a predsjedajući Denis Zvizdić izjavio je da ona obvezuje Vladu da zajedno s općinama i Kantonom Sarajevo sudjeluje u izgradnji spomenika velikom i dokazanom prijatelju BiH.

Nakon te odluke okončana je dvodnevna sjednica, prva redovna u novom četvorogodišnjem mandatu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

3 Comments

    • mudjahedini i sarajevski smrad ne trebaju papi graditi nista–isti i IZDAJNICKI HSP–VAS SU IZABRALI U KOALICIJU MUSLIMANI DA BI SE I DALJE IGRALI SA HRVATIMA–KOGA SA TIM KOMENTAROM GLUMIS–IPAK SI TI SARAJEVSKI IGRAC BOSNJO–PRIZNAJ–SAMO IDIOT KOJI JE DOBIO 0,1 POSTO GLASOVA HRVATSKOG NARODA MOZE PROBATI GLUMITI VLAST–SVE VAS JE TO NAUCIO KLONIRANI HRVAT ZELJKO KOMSIC–AFERIM HSP.

  1. Izraditi spomenik u Sarajevu na muku svim HADEZEOVCIMA u ovome gradu.Spomenik Ivanu Pavlu drugome treba napraviti u Sarajevu i pokazati svijetu promjene koje dolaze i koje žele boljitak za građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine.HDZ želim sve najbolje u oporbi naredne 3,5 godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*