Ferguson: Hrvatska, BiH i Srbija nakon raspada EU ući će u `Sjedinjene Države Europe`

Bosna, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Crna Gora i Srbija, ući će u “Sjedinjene Europske Države”, novu europsku zajednicu na čelu s Njemačkom, nakon što dođe do raspada postojeće Europske unije (EU) – tvrdi poznati britanski konzervativni povjesničar Niall Fergusson, autor Civilizacije.

Po njegovoj prognozi, u toj će novoj zajednici biti ukupno 29 zemalja, uključujući i Flandriju i Valoniju, koje će nastati nakon predviđenog raspada Belgije!

Ferguson projecira da će se postojeća Europska unija raspasti zbog krize, a već 2021. godine naslijedit će je nova tvorevina Sjedinjene Europske Države, i to pod snažnim liderstvom Njemačke, a u kojoj će biti zapadni Balkan.

O ovim tvrdnjama Fergusona piše i ugledni “The Wall Street Journal”, a svoja stajališta pojasnio je i u TV emisiji Nigh Talk.

Konzervativni britanski povjesničar ne govori prvi put o raspadu EU, ali prvi put navodi predviđanje da će Njemačka preuzeti palicu i napraviti novu uniju, u kojoj će za sebe posebno vezati Bosnu, Hrvatsku i Srbiju te Kosovo, Crnu Goru i Makedoniju. Ferguson smatra da će se Velika Britanija i skandinavske zemlje odvojiti od EU, a da će se Belgija raspasti, pa će Bruxelles, kao sjedište, zamijeniti Beč.

Ferguson je iznio svoje procjene razvoja prilika i u drugim dijelovima svijeta, pa će tako, primjerice, po njemu do 2021. godine biti ponovno uspostavljen kalifat na Bliskom istoku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*