Festival “Kao nekad pred Božić 2012” 5. prosinca u sarajevskom BKC-u

Trinaesti festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja ‘Kao nekad pred Božić 2012’, u produkciji Udruge Libertas, održat će se 5. prosinca u dvorani Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu, s početkom u 20 sati.

Smotra ‘Kao nekad pred Božić’ posvećena je najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću. Kao i prethodnih godina, posjetitelji će moći uživati u izvedbama tradicionalnih i autorskih božićnih pjesama. U bogatom programu nastupit će poznati estradni umjetnici, glumci, klape, interpretatori klasične glazbe, baletne, folklorne i tamburaške skupine, koji će predstaviti božićne običaje iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i regije.

Glazbeno-scenski spektakl ‘Kao nekad pred Božić’ osmišljen je kao centralna predbožićna manifestacija u BiH, koja se održava u Sarajevu, glavnom gradu BiH.

Direktor Festivala Željko Gudelj naglašava da su osnovni ciljevi ovoga projekta stvaranje blagdanske atmosfere i doprinos kulturnom životu grada Sarajeva i BiH, te prenošenje božićnih poruka mira, veselja, radosti i tolerancije kroz prigodnu muziku, tekst i vizualni događaj.

BHRT je generalni medijski pokrovitelj Festivala, a snimka Festivala bit će emitirana na Badnjak, 24. prosinca.

Visoki pokrovitelj ovogodišnjeg Festivala je gospodin Živko Budimir, predsjednik Federacije BiH.

Ulaznice za Festival bit će u prodaji od 26.11.2012.

(Hrvatska riječ)

1 Comment

  1. Kako mogu kupiti kartu putem interneta da ne dolazim u sarajevo.
    Ili da mi kartu pošaljete poštom a ja platim po preuzimanju?

    Hvala.

    Pozdrav.

    Velimir Didak

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*