FIFA i UEFA suspendirali Nogometni savez BiH

Svjetska i europska nogometna asocijacija, FIFA i UEFA  donijele su odluku da suspendiraju Nogometni savez Bosne i Hercegovine do daljnjeg od današnjeg dana, 1. travnja 2011. godine, navedeno je u petak na internetskoj stranici UEFA-e.

Dodaje se kako je ova odluka bila neophodna jer Glavna skupština nogometnog saveza nije usvojila statut u skladu sa zahtjevima FIFA-e i UEFA-e. Oba izvršna komiteta – FIFA-e (28. listopada 2010.) i UEFA-e (4. listopada 2010.) zatražila su od NSBiH da usvoji statut u skladu s minimumom zahtjeva FIFA-e i UEFA-e ne kasnije od 31. ožujka ili će u suprotnom savez biti automatski suspendiran, navodi se na internetskoj stranici.

Glavna skupština NFSBiH održana u Sarajevu nije ostvarila neophodan kvorum za podršku usvajanju izmjena statuta NSBiH.  Kao posljedica toga, NFSBiH gubi sva prava stečena članstvom i to stupa na snagu odmah do daljnjeg.

Reprezentacija i klubovi NFSBiH više nemaju prava sudjelovati u međunarodnim natjecanjima od 1. travnja dok se problem s izmjenama statuta ne razriješi. To također znači da od 1. travnja nijedan zvaničnik ili predstavnik NFSBiH ne može učestvovati na bilo kakvom međunarodnom meču ili događaju, navodi se na internetskoj stranici.

FIFA i UEFA duboko žale da se ova odluka mora donijeti i sastat će se uskoro da bi raspravljali o idućim mjerama neophodnim da se NFSBiH vrati u nogometnu porodicu što je prije moguće, navodi se u zajedničkoj odluci FIFA-e i UEFA-e.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*