Filipović: Izmjenama Statuta Mostara pokušava uvesti treći entitet na mala vrata

Akademik Muhamed Filipović izjavio je, govoreći o odluci Ustavnoga suda BiH, da se izmjenama Statuta Grada Mostara pokušava uvesti treći entitet na mala vrata.

Govoreći na javnoj tribini “Pozicija i perspektive Bošnjaka u Hercegovini”, Filipović je rekao da se na račun Bošnjaka rješava hrvatsko nacionalno pitanje, ustvrdivši kako Hrvati u BiH nisu u neravnopravnom položaju te da su “Hrvati svugdje u Bosni daleko ravnopravniji nego što su to Bošnjaci u Hercegovini”.

“Istina je da je izvjestan dio našeg političkog establišmenta digao ruke od Hercegovine radi očuvanja svojih pozicija u vlasti te da pristaje na političke ucjene koje već dvije godine sistematski dolaze iz redova hrvatske politike, iz Zagreba, iz HDZ-a bilo koje provenijencije i iz Katoličke crkve”, izjavio je Filipović.

Prepuštanje Mostara Hrvatima izazvalo daljnje urušavanje Hercegovine, rekao je Filipović te dodao: “Nitko nema pravo mijenjati ni jedan element ustavnog poretka u BiH koji će promijeniti karakter države, a da to nije posljedica referenduma na cijeloj teritoriji Bosne u kojem bi sudjelovali svi građani. To znači, da nema nikakve pravne, ali ni političke mogućnosti da Republika Srpska organizira referendum o izdvajanju jer bi se time promijenio karakter bosanske države.”

Mostar je više od 300 godina duhovno središte Bosne i Hercegovine, bez Mostara nema ni Bosne, rekao je Filipović na kraju svog izlaganja.

1 Comment

  1. Muslimanski Akademik sanja sa otomanskog carstva.Pod plastom bosnjanstva kriju se zli aveti. Kako bi se Akademik osjecao da je on Hrvat. Muslimani rade prljavu politiku. Srpiski Akademici su sastavili Memoardu i sto je se zbilo. Muslimanski Akademici, sto oni misle, dali oni znadu da ta i takva muslimanska politika vodi u prpast poput bivse drzave

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*