Film koji je izazavo revolt u muslimanskom svijetu zapravo ne postoji!?

Prošlog tjedna, zbog anti islamskog isječka filma “Nevinost muslimana”, u Libiji su ubijeni američki veleposlanik i još troje ljudi, no sad se u pitanje dovodi čitav film, odnosno njegovo postojanje.

Kontroverzni film, čiji se 14-minutni ulomak pojavio na internetu, čini se ne postoji, jer ga nitko nije vidio u cijelosti, piše portal Dnevnik.hr.

Njegov redatelj i producent, koji se bavi usput i nekretninama, Sam Bacile (ili još Nakoula Basseley Nakoula), koji se trenutno skriva od očiju javnosti, ranije je izjavio kako je film, prije nazvan “Nevinost Bin Ladena”, prikazan u cijelosti u kino dvorane Vine u Hollywoodu, prenosi Business Insider.

No, zaposlenik te kino dvorane rekao je za Los Angeles Times kako se nitko nije pojavio na projekciji tog filma, niti ga je on sam pogledao.

Na YouTubeu postoji i “duža” verzija istog filma, nazvana “nevinost muslimana 74 min”, no radi se o prijevari, jer je to istih 14 minuta ponovljeno nekoliko puta zaredom.

Jedna od glumica u tom filmu, Cindy Lee Garcia, rekla je za Hollywood Reporter, kako niti ona nije vidjela film u cijelosti, već samo 14 minuta, kao i svi drugi.

“Taj film ne postoji. Naporno smo tražili taj film u cijelosti i nismo pronašli ništa. Postoji čitava zabluda kako se radi o velikom Hollywoodskom projektu, a ne jadno posloženom videu”, istaknuo je Marium Mohiuddin iz Muslimanskog vijeća za odnose s javnošću.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*