Filmu “Gangster te voli” nagrada publike na 9. ZagrebDoxu

gangster-te-voliHrvatski dokumentarac “Gangster te voli” – filmska priča o simpatičnom provodadžiji iz Imotskog u režiji Nebojše Slijepčevića osvojio je HT nagradu publike na 9. ZagrebDoxu – Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma.

Tako je ta nagradu, koju sponzorira Hrvatski Telekom, bila posljednja na ovogodišnjem, 9. po redu, ZagrebDoxu.

Najviše simpatija i glasova publike dobio je Slijepčevićev dokumentarac u kojemu je protagonist ljubavni posrednik Nediljko Babić, poznat i kao Gangster, koji pomaže mladoj Bugarki s djetetom da pronađe muža u Hrvatskoj, a serija komično-katastrofičnih sastanaka otkrit će pravu prirodu konzervativnih hrvatskih muškaraca.

U subotu je pak proglašen najbolji film ZagrebDoxa u međunarodnoj konkurenciji – “Kudzu loza” Amerikanca Josha Gibsona, kao i najbolji film u regionalnoj konkurenciji “Cvetanka” bugarskoga redatelja Youliana Tabakova.

Proglašenjem najboljega filma po sudu publike završen je i Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma 9. ZagrebDoxu, koji se održava od 24. veljače do 3. ožujka, najboljim filmom međunarodne konkurencije proglašen je “Kudzu loza” Josha Gibsona, a najboljim u regionalnoj konkurenciji “Cvetanka” Youliana Tabakova.

Dokumentarac “Gangster te voli” je i otvorio 9. ZagrebDox na kojemu je od 24. ožujka do večeras je prikazano oko 180 filmova, a četrdesetak ih se natjecalo u međunarodnoj i regionalnoj konkurenciji.

Neke od novosti ovogodišnjega ZagrebDoxa bile su i TeenDox žiri, u kojem su bili učenici zagrebačke Privatne klasične gimnazije, mobilna aplikacija za festival te ‘burza ideja’, svojevrsna platformu na web stranicama festivala na kojoj su se mogle ostavljati ideje za buduće dokumentarce.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*