Fimi-Media II: Uskok pokrenuo novu istragu protiv vrha HDZ-a

Uskok je pokrenuo novu istragu pod radnim nazivom Fimi-Media II, a istražuju financiranje predsjedničke kampanje Jadranke Kosor, aktualne predsjednice HDZ-a. Tako danas piše Jutarnji list, koji iznosi i neke vrlo zanimljive detalje: Osim kampanje, istim novcem Jadranki Kosor i nekim njezinim suradnicima navodno je kupovana odjeća i avionske karte.

Prema nekim indicijama, u trgovini Max Mara, u Gundulićevoj ulici u Zagrebu, potrošen je u nekoliko navrata velik iznos novca na odjeću Jadranke Kosor, a za plaćanje je bio zadužen Mladen Barišić osobno.

Prije toga je Damir Mihanović, bivši član Uprave Croatia osiguranja i Uskokov svjedok u u slučaju Fimi-Media, u emisiji Nedjeljom u dva Hrvatske televizije izravno optužio Jadranku Kosor da je 270 dana znala za crni novac u sefu HDZ-a.

Ustvrdio je da je znala kako novac koji je tadašnji ravnatelj Carine Mladen Barišić u siječnju 2010. predao HDZ-ovoj blagajnici Marici Glavaš potječe iz crnog fonda i da je unatoč tome držan u stranačkom sefu do listopada 2010.

Rekao je također da mu je 19. rujna 2011. žena iz samog vrha tadašnje Vlade, navodno preko posrednika, prijeteće poruke uputila.

Kosor je, međutim, na konferenciji za novinare izjavila: “Odbacujem sve što mi se podmeće!” Novinarima je podijelila e-mail poruke koje je dobila od Mihanovića, u kojima se on žali na pritiske zbog toga što je dobio otkaz u Croatia osiguranju.

Kazala je kako nikad nikome nije prijetila te naglasila kako je bila svjesna da se borba protiv korupcije može krenuti protiv nje. Istaknula je da je sve što zna o novcu u sefu HDZ-a već rekla Uskoku. Dodala je kako je interesantno da se Mihanović ponovno pojavio u tom slučaju kao krunski svjedok.

“Ponosna sam što sam širom otvorila vrata i prozore za borbu protiv korupcije, za borbu protiv onih koji su se okoristili i ogriješili o zakone i time oštetili HDZ i Hrvatsku. Bila sam svjesna da će se to u nekom trenutku okrenuti protiv mene i stranke kao bumerang, ali od početka vođenja stranke govorila sam da je ono što je dobro za Hrvatsku obro i za HDZ. Time sam i nesvjesno dotaknula i neke centre moći, to će se vjerojatno pokazati u budućnosti, ali ni za čim ne žalim”, rekla je Kosor.

Na Mihanovićev odgovor nije trebalo dugo čekati. Na večeras održanoj konferenciji za novinare ustvrdio je da su njegovi mailovi koje je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor podijelila novinarima promijenjeni kako bi se išlo nekome u korist te će tražiti elektronsko vještačenje da bi se utvrdila njihova vjerodostojnost.

U vezi s prijetnjama iz vrha Vlade, Mihanović je rekao: “Prijavio sam prijetnju DORH-u i očekujem da identificiraju taj glas.” Dodavši je da je on taj glas prepoznao i da bi ga svi prepoznali iz prve, ali želi da istraga kaže svoje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*