Fra Luka Markešić: Oni kojima se BiH ne sviđa, najbolje da odu iz nje

HDZ BiH i HDZ1990 svojom isključivošću i ucjenama te minimiziranjem izbornog rezultata drugih, rade protiv Hrvata, jer jer hvatskom narodu uvijek bila svojstvena tolerancija, izjavio je predsjednik u intervjuu Radiju Federacije BiH fra Luka Markešić, Hrvatskog narodnog vijeća BiH, udruge koja je ovogodišnji kolektivni dobitnik “Šestoaprilske nagrade” Grada Sarajeva.

Markešić je rekao da dva HDZ-a u svojoj aroganciji preuveličavaju izborni rezutat, “budući da oni nisu osvojili 90 posto hrvatskog biračkog tijela, kako tvrde, nego oko pedeset posto”.

“Manipulirajući narodom dva HDZ-a spominju majorizaciju i navodni nestanak Hrvata u BiH i to samo zato što im nisu pripale sve fotelje predviđene hrvatskom narodu u vlasti. Njima je u razgovorima o podjeli najviših federalnih dužnosti nuđeno dosta, ali oni su to odbili i svoje stranke sveli na oporbu”, naglasio je fra Luka Markešić.

Govoreći o budućnosti BiH, Markešić je rekao da će ona odoljeti dezintegracionim tendencijama. “Bosne i Hercegovine će biti, bez obzira na to tko će u njoj biti. Onima kojima se ova zemlja ne sviđa, najbolje bi bilo da odu iz nje. To je njihovo pravo, kao što je pravo i nas koji ovdje želimo ostati da radimo za dobro i suživot”, rekao je fra Luka Markešić za Radio FBiH.

15 Comments

 1. HDZ se ponaša kao monopilisti i kad nisu u vlasti spremni su na sve, a zapravo oni su glavi krivci majorizacije Hrvata koja traje od 1996 u cijeloj BIH.Pa zašto im davati vlast i zašto im vjerovati da mogu popraviti stanje tj položaj Hrvatskog naroda.Treba im da se malo opamete kako bi bili puno bolji u narednom periodu i kako bi bili dobra opozicija kao i HSP SDP i Radom za boljitak koji su to bili 20 god.Ako nastavi HDZ sa ovakvom monopolističkom politikom i ucjenama onda im treba dati vlast pa da budu kao diktatori koji vladaju po ovim Arapskim državama koji su upravo smjenjeni zato što žele monopol i koji vladaju dugo i narodu mažu oči..Takođe HDZ Hrvatske je apsolutni godpodar u Hrvatskoj od 1990 pa do dana danas,pa je narod konačno svatio da je riječ o grupi koja radi samo za vlastiti interes i sprema im se slično kao i Mubaraku i Gadafijui Tuniškom predcjedniku i ostalima koji vole vlast i žele monopol. Takođe ove sve koje sam nabrojao su izabrani na izborima legalno možda izuzev Gadafija koji je tiranin pa im narod sad glave skida jer DOSTA više lažnog patriotizma u ime NARODA I NACIJE I VJERE !!!

 2. Odlicno, lijepo receno, ali… Tj. 2 x “ali”.
  1. Pravasi i Lijanovic sve to trebaju govoriti u predizbornoj kampanji i pokusati birace uvjeriti u tu svoju pricu. Ako im biraci povjeruju dobit ce izbore i to je to. No, dok ne dobiju izbore moraju biti posteni i ckomiti u oprbi ili pristati na ulogu Sejde Bajarmovica pa odradjivati posao za SDP i SDA.
  2. HDZ ni u BiH ni u Hrvatkoj nije neprekidno na vlasti od 1990. SDP je i u jednoj i u drugoj zemlji od biraca bio dobio sansu, ali su se pkazali katastrofom vecom od HDZ-a i ponovo izgubili povjerenje biraca. Tako je to u zemljama u kojima demokracija barem formalno postoji. Afrika i sjevernoafricke metode vasim bi parnerima vise odgovarali. Oni su, uostalom, sljedebnici, ne samo ideoloski, nego i nasljednici goleme imovine, Partije koja je 45 godina vladala istim metodama kojima vlada Gadafi i prijateljavala s Gadafijem i drugima, jos gorima od njega.

 3. Samo da te podsjetim SDP BIH je vladao svega 2 god SDP Hrvatske 4 god ostalo je HDZ vladao i za to sad plaćaju cijenu kako uHrvatskoj tako i u BiH.OPORBA I TOČKICA !!!

 4. A zasto svega 2. Bili previse dobri pa izgubili sljedece izbore. A sto se tice toga tko ce biti oprba u naredne cetiri godine, nema srece u zemlji u kojoj vlada onaj tko dobije manje glasova, a u oporbu ide onaj tko dobije vise. I nema srece u visenacionalnoj zajednici u kojoj je jedan narod vlast a drugi oporba. Takva zajednica i takva drzava nema prosperiteta. Da vi i vase gazde doista volite svoju zemlju, ne bi od nje pravili lakrdiju.

 5. IMA NAS KOJI SMO ZA FRA LUKU I HSP, ZATO HDZ-U PORUČUJEMO, HAJTE MALO U OPORBU, DA OHLADITE GLAVU! NIJE ŠEĆER U VODU PAO!

 6. Pa sa tim koje optužuješ i Vi želite koaliciju ali po Vašim uslovima da nevaljaju odbili bih u početku Vi bi za vlast i sa Radikalima Šešeljevim !!!

 7. @ HSP

  Ja se samo nadam da vi znate šta radite, jer s ovim što ste radili do sada svrstat će vas u kloaku hrvatske povijesti.

 8. Eeeee Herceg Bosno kretenu jedan i paradržavko jedan koji nosi ime protuustavno po zakonu države BiH..

 9. stvar je u tome što oko 30 000 ljudi koji već godinama ne glasuju za HDZ izgleda HDZ-u ne vrijede i nisu Hrvati…
  E gospodo ne može!

 10. A kliko ono ima Hrvata u BiH. Ako dobro racunam, tih 30.000 se izrazita manjina. A u demokraciji odlucuje vecina. Osim ako se ne ostavi projekt crvenoga fratra pa u BiH ostane samo tih 30.000 “kojima se ova zemlja ne sviđa”.

 11. Dase ne zaboravi. Polituku koju vode dvije muslimanske stranke stvaraju buducu , muzadinsku B.i Hercegovinu. Hrvati koi ne vide tu zavjeru ili su ludi ili pokvareni.Statisticki podtci nam govore. Muslimanska politika je odgovorna za porogon Hrvata. Muslimanisu ubili i protjerali 130 tisuca Hrvata. Iz dana u dan diskriminiraju Hrvate. Muslimani uvjek govore, ko ne zeli muslimansku Bosnu moze iselitse. Milosevica politika ko ne zeli zivjet u Jugoslavije moze se iselit, posljedica toga krvavi raspad. Jlubitelji B. i Hrcegovine i oni se zanose glupom idejom. Raspisati referendum i slobodno glasati, dali bi B. i Hercegovina opstala kao drzava.

 12. Mislim da ste svi Vi nacionalisticki nastrojeni. Duboko sam ubijedjen da je Fra Luka Markesic u dusi BOSANAC kao i ja sam i da je njegova izjava: “Bosne i Hercegovine će biti, bez obzira na to tko će u njoj biti. Onima kojima se ova zemlja ne sviđa, najbolje bi bilo da odu iz nje. To je njihovo pravo, kao što je pravo i nas koji ovdje želimo ostati da radimo za dobro i suživot” rezultat tog osjecja i ljubavi za tu zamlju. I sam sam od onih pocetnih demokratskih procesa na tlu bivse YU bio takvog stava. Oni koji poznaju historiju onda znaju nesto vise o Bosni i drzavama u njenom okruzenju. Kad se to sagledava budimo objektivni. Ne poredimo BiH i YU, jer je prva egzistira cca 1000 godina. Zato za Bosance, budimo prvo Bosanci, a onda katolici, muslimani, pravoslavci… Svaka cast za Fra L. Markesica. Pozdrav

 13. …ajde pjandure jedne, niste normalni materemi…brate svakakve gluposti ispisujete…a ti ‘uso71 pravo nasmijavaš još više… ka’e rođo: ”vi nacionalistički nastrojeni”, a vamo mi određuješ koje ću nacije i narodnosti biti…

  BUAHAHAHAHA!!!

  pa ti V-SA (voli ga kolko ‘oš) kući ga vodi i ne trkeljaj ‘beze…i ti IVE slobodno glasuj za svoj SDP i sid’ kući i uživaj sad.

  mister HSP, ipak trkeljaš najbezveznije, brukaš cvog Jupišića, a Vas dvojica sramotite te inicijale kojim se potpisujete…

  mah, nema veze, doći će cica na kolica, vrijeme će pokazati svoje… vidjet će te draga nacijo šta su esdepejčići…

  a fra Luka, mah fra Luka, ostario ćo’ek, besposlen, ‘ta će jadan, malo smetno s uma svoj ŽIVOTNI POZIV, samo zli jezici to debelo koriste. I da, istina je, dijeli mišljenje s 1.5% hrvata u biH 🙂 ćao oporbo ‘rvacka, et vam vaše capajebo, a ja ću svoju republiku dobiti kad tad…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*