Fra Miljenko Šteko je novi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije

miljenko-stekoU samostanu svetih Petra i Pavla u Mostaru jučer započeo je redoviti kapitul Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM.

Kapitul je započeo misnim slavljem u 9,00 sati koje je predvodio mons. Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup, u koncelebraciji s generalnim vizitatorom naše provincije i predsjednikom Kapitula fra Rozom Brkićem, provincijalom fra Ivanom Sesarom, te s ostalim kapitularcima, njih 33. Prije početka mise riječi pozdrava i dobrodošlice Biskupu uputio je generalni vizitator.

Prvoga dana analizirano je stanje u Provinciji. Podnesena su izvješća o glavnim djelatnostima Provincije i trenutno stanju zajendice, ali i davanjem smjernica za budućnost.

Danas, drugoga dana, pristupilo se izboru nove uprave Provincije. Nakon što u redovitom glasovanju ni jedan kandidat nije imao potrebnu većinu, braća koja su prisutna na Kapitulu imali su zadatak da obave taj izbor.

Za provincijala Hercegovačke franjevačke provincije izabran je fra Miljenko Šteko, inače rodom iz Mesihovine. Za njegova zamjenika izabran je fra Ivan Ševo, a za njihove savjetnike izabrani su: Fra Mijo Pinjuh, fra Branimir Musa, fra Željko Grubišić, fra Dario Dodig i fra Tomislav Puljić.

Fra Miljenko je prvi provincijal iz duvanjskog kraja nakon fra Ive Bagarića koji je tu dužnost obnašao u razdoblju od 1977. – 1980.

Izvor: TGportal.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*