Frljić dobio priznanje za najboljeg redatelja MESS-a

Njemačka predstava “Radio muezzin” u režiji Stefana Kaegija i u izvedbi teatra Rimini Protkoll proglašena je najboljom na 51. kazališnom festivalu MESS koju je u nedjelju u ponoć završen u Sarajevu, a hrvatski redatelj Oliver Frljić dobio je “Zlatni lovor vijenac” za postavu predstave “Otac na službenom putu”.

Predstavu za koju je Frljić dobio priznanje za najboljeg redatelja sarajevskog MESS-a kao završnu na festivalu u nedjelju je odigrala glumačka postava beogradskog Ateljea 212 a u naslovnoj je ulozi nastupio Vlastimir Đuza Stoiljković.

Frljić je kazao kako je na ovaj projekt iznimno ponosan baš kao i na predstavu “Pismo iz 1920.” koja je također izvedena pred sarajevskom publikom a analizira sramne nacionalističke manipulacije iz ratova vođenih 90-ih godina.

Predstava “Otac na službenom putu” istodobno je dobila “Srebrni lovorov vijenac” u kategoriji Mittel Europe a Hana Selimović proglašena je najboljom glumicom za ulogu Sene koju je u njoj odigrala.
“Zlatni lovorov vijenac” za najbolju mušku ulogu dobio je Toni Servillo za ulogu u predstavi “Sconcerto”.

Nagrada “Jurislav Korenić” koju MESS dodjeljuje najboljem mladom redatelju ove je godine pripala Anici Tomić za režiju predstave Menažerija” u izvedbi HKD Rijeka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*