Frontmen rock-grupe Ekatarina Velika ipak dobio ulicu u Zagrebu

Zagrebačka Gradska skupština odlučila je da jedna ulica u novozagrebačkom naselju Jakuševac ubuduće nosi ime Milana Mladenovića, frontmena beogradske rock-grupe Ekatarina Velika.

“Željeli smo odati priznanje ne toliko osobi Milana Mladenovića koliko urbanoj kulturi Zagreba i prostora ondašnje države 80-ih godina 20. stoljeća”, rekao je Marin Knezović, predsjednik Odbora za imenovanja naselja, ulica i trgova.

Iz HDZ-a kažu da je mnogo branitelja koji su svojim životima zadužili Grad, a nemaju ulicu. Margareta Mađerić iz Gradskog odbora HDZ-a tako smatra da je imenovanje došlo zbog hira pojedinih zastupnika.

Glazbeni novinar i kritičar Dubravko Jagatić organizirao je niz koncerata posvećenih upravo glazbi Milana Mladenovića. Za njega nije sporno tko sve treba imati ulicu nego kada: “Po mome mišljenju, zaslužuje ulicu, ali ne sada i ne prvi.”

Mladenović je inače rođenjem Zagrepčanin, po majci Hrvat. Samo desetak metara od sporne ulice svoju je dobio i Karlo Metikoš. I tako će ubuduće na Jakuševcu biti ulice rokera i jazzista.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*