FTV: Uzburkani duhovi nakon pokretanja istrage o ubojstvu Vlade Šantića

lipovaca-adbicOno što je o noći nestanka generala HVO-a Vlade Šantića i prisutnima u hotelu Sedra dokumentirala Federalna uprava policije, a objavila Federalna televizija – uzburkalo je duhove u Krajini. Premijer USK-a Hamdija Lipovača javno je pružio podršku Hamdiji Abdiću Tigru, jednom od oficira Armije RBiH čiju ulogu u nestanku generala Šantića provjerava policija, prenosi Federalna televizija.

Povezano:
Dudaković je naredio da Šatića “vode na spavanje”. Od tada se generalu HVO-a gubi trag

Nakon što je ponovo pokrenuta istraga o nestanku generala HVO-a Vlade Šantića, a u Dnevniku FTV-a objavljen razgovor s jednim od prisutnih u hotelu Sedra, koji su tog 8. ožujka 1995. godine posljednji vidjeli Šantića živog – zapovjednikom 502. brigade Hamdijom Abdićem Tigrom, uslijedila je zajednička konferencija za novinare.

Lipovača i Abdić pozivaju na što skorije stavljanje točke na slučaj Šantić. I povod i vrijeme i mjesto sastanka navode na zaključak da Abdić, bez obzira na njegovu eventualnu ulogu u noći Šantićevog nestanka, ima podršku prvog čovjeka Unsko-sanskog kantona.

Ovo je jedan častan i oficirski čin – Abdić je došao i rekao da želi doprinijeti na svaki način rasvjetljavanju. Već četvrti put vodi se istraga i prejudiciraju se neka imena, uključujući i Abdićevo, kaže Lipovača

Abdić iskaze svjedoka, koji bi na kraju mogli dovesti i do nalogodavaca i izvršitelja ubojstva, naziva pričom rekla-kazala.

Interes je da se ne vrše pritisci i medijska hajka, da svi rade svoj posao na jedan korektan i fer način, kaže Abdić.

Ovo nije prvi put da Hamdija Lipovača u svojstvu kantonalnog premijera pruža podršku osobama koje su operativno interesantne policijskim agencijama u BiH, javlja Federalna televizija, podsjećjući da je Lipovača osudio način izvođenja akcije uhićenja osumnjičenih za ubojstvo srpskog povratnika u Bihać Cvijana Radića.

I tada se pozivao na ratne zasluge jednog od osumnjičenih, inače njegovog prvog susjeda, Asmira Bakrača, koji je u vrijeme ubojstva bio aktivni policajac, a u vrijeme uhićenja vlasnik zaštitarske agencije koja je u više navrata poslovala sa Vladom USK-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*