VIDEO: Gadafijevo tijelo izložili u hladnjači i pokazuju ga kao trofej, nove šokantne snimke

Obitelj ubijenog libijskog diktatora Moamera Gadafija traži njegovo tijelo da bi ga pokopala u skladu s islamskom tradicijom, prenosi progadafijeva televizija u Siriji.

Gadafijevo tijelo od jučer je izloženo u hladnjači trgovačkog centra u Misrati koju su posjetile tisuće Libijaca kako bi se uvjerili da je Gadafi mrtav i fotografirali se pokraj njegova truplom.

BBC je objavio da nove libijske vlasti planiraju njegov tajni pokop, no očito je da se od te ideje, barem privremeno, odustalo. Premda islamski običaji nalažu da se tijelo pokopa odmah nakon smrti, u Gadafijevom slučaju ta se tradicija nije poštovala.

Nove vlasti očito ne znaju kako bi postupile, a dok se premišljaju koriste Gadafijevo truplo kao ratni trofej. Prema pisanju Guardiana. jedna od opcija o kojoj se razmatra jest pokop na moru, po uzoru na rješenje kojim su pribjegli Amerikanci nakon ubojstva Bin Ladena.

Pojavile su se i nove snimke posljednjih trenutaka bivšeg libijskog vođe, na kojima se vidi tortura kojoj je bio izložen nakon što su ga zarobili vojnici odani Nacionalnom prijelaznom vijeću.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*