Ganić pušten uz jamčevinu

Bivši član Predsjedništva BiH Ejup Ganić u četvrtak je pušten iz pritvora, nakon što je uplaćen iznos za jamčevinu od 300.000 funta. Britanski Viši sud odlučio je Ganića pusti iz pritvora, uz polaganje jamčevine, javila je agencija AP.
Ganić se nalazio u pritvoru od 1. ožujka, po nalogu britanskog suda, a zbog zahtjeva za izručenje koje je uputila Srbija, tereteći Ganića za navodnu odgovornost za ubojstvo pripadnika tadašnje JNA u Dobrovoljačkoj ulicu u Sarajevu, u svibnju 1992. godine.
Damir Arnaut, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, izrazio je zadovoljstvo takvom odlukom, dodajući: “Nismo očekivali ništa drugačije, obzirom na sve dokaze koje smo ponudili.”
On navodi da je Sud čak utvrdio da druga strane ne samo da je imala nedovoljne dokaze nego da tu uopće nema dokaza. “Ovo je nadamo se put u konačnu pobjedu, odnosno povratka Ganića u Sarajevo kao slobodnog čovjeka u skladu s onim što je odlučio Haški tribunal, a to je da nema elemenata krivične odgovornosti”, kazao je Arnaut.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*