Ganić: Sandžak je jedan od gorućih problema regionalne stabilnosti

Sandžak je jedan od gorućih problema regionalne stabilnosti i u sklopu europskih integracija trebamo dati prijedloge o najprihvatljivijim rješenjima za stabilnost i napredak tog područja, kazao je Ejup Ganić, bivši član Predsjedništva (tadašnje) Republike BiH, u izjavi novinarima pred početak simpozija o temi “Pitanje Sandžaka” održanog u Sarajevu, na kojem su sudjelovale brojne osobe iz znanstvenog, društvenog i javnog života Bosne i Hercegovine, Sandžaka i područja.

Jednodnevni znanstveni simpozij organizirao je Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru s ciljem da se pruži doprinos rješavanju statusa Sandžaka. Govorilo se o političkim procesima u Sandžaku i političko-pravnim mogućnostima za rješavanje pitanja Sandžaka, a izlaganje Ejupa Ganića posvećeno je temi “Koncept entiteta Sandžak”.

Pitanje Sandžaka u zadnje vrijeme se sve češće spominje kada su u pitanju odnosi službenog Sarajeva i Beograda, kao i vjerskih institucija.

1 Comment

  1. ZNA SANDJO GANIC STA GOVORI,,
    UZJASIO JE HRVATE U BIH,,SADA BI DA PROSIRI DJAMAHIRIJU–NISU SRBI HRVATI SANDJO–ZA TO SE MORA MALO VISE GUZICE DATI–OSVJEDOCENI I DOKAZANI NEPRIJATELJ HRVATA PONOVO IMA IDEJA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*