Gasi li se signal Radija Herceg-Bosne?

radiohb Zaposlenici Radija Herceg-Bosne već osam mjeseci nisu primili plaću, topli obrok, regres, ne uplaćuje im se mirovinsko i zdravstveno osiguranje, u općem su štrajku već i pol tri mjeseca, neki najavljuju štrajk glađu. Mijo Kelava, predsjednik Sindikalne podružnice, izjavio je na konferenciji za novinare da ima nekoliko slučajeva doslovno gladnih ljudi.
Iz Sindikalne podružnice Radija uputili su danas apel kantonima s hrvatskom većinom da preuzmu vlasnička prava nad Radijom jer je, kako su istaknuli, projekt da općine preuzmu vlasništvo – propao. Za propast tog projekta radnici krive poslovodstvo kuće, te najavljuju da će, ako im kantoni s hrvatskom većinom ne pomognu, definitivno ugasiti signal.
No, kako je rečeno na sidikalnoj konferenciji, za novinare, čini se da nikoga nije briga za to.
Radio Herceg-Bosna pokriva dvije trećine teritorija BiH, djeluje kontinuirano već 17 godina, cijelo to vrijeme, po ocjeni mnogih, uposlenici su svoj posao obavljali profesionalno i kvalitetno. Pružajući im potporu na početku općeg štrajka, početkom prosinca, predsjednik HKD Napredak Franjo Topić je napisao: “Moguće je da postoji puno razloga, ali ja bih sva pitanja vezana za probleme ove radio postaje uputio hrvatskim predstavnicima na svim razinama vlasti. Mnogi viču kako trebamo imati medije na hrvatskom jeziku. Slažem se s tim. Ali od vike i galame nema ništa. Treba raditi na tome.” Od tada je prošlo tri i pol mjeseca, a nije se, kako vidimo, uradilo ništa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*