Gavrlović seli proizvodnju u Čitluk, time osigurava opstanak na tržištu od 27 milijuna ljudi

gavrilovicMesna industrija Gavrilović donijela je odluke kojima će u zadnji tren spasiti prodaju na istočnom tržištu nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Kako zbog poskupljenja ne bi izgubili tržište zemalja CEFTA-e iz koje Hrvatska mora izaći s danom stupanja u članstvo EU-a, dio svoje proizvodnje preseliti iz Petrinje u Čitluk u Bosni i Hercegovini.

U Čitluku, kamo sele proizvodnju obarenih kobasica i polutrajnih proizvoda, pokrenuli su suradnju s tvrtkom GIPI d.o.o. Ističu da premještaju proizvodnju onih proizvoda koji se na tom tržištu najbolje prodaju, poput pileće kobasice, primjerice.

To je ujedno i prvi proizvodni iskorak Gavrilovića izvan Hrvatske, u kojem, kako kažu, neće imati dodatna ulaganja u proizvodnju jer ona odlazi u već postojeći pogon tvrtke koja im je novi strateški partner, objavio je Jutarnji list.

U Gavriloviću procjenjuju da će ulaskom Hrvatske u EU proizvodi izvezeni iz Hrvatske u BiH poskupjeti 50 posto zbog carinskih barijera. Izračunali su da se, ako ne presele proizvodnju, radi o sigurnom gubitku potencijalnog tržišta od 27 milijuna ljudi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*