Gdje je završilo osam pošiljki zaraženog mesa i mlijeka iz BiH?

Ne zna se gdje je završilo osam pošiljaka zaraženog mesa peradi i mliječnih proizvoda koje su iz BiH trebale biti uvezene u Hrvatsku, no umjesto toga su vraćene sa granice.

Obje zemlje su se odmah ogradile – Hrvatska strana tvrdi da su pošiljke nakon uzorkovanja vraćene u BiH, dok ondje tvrde da im ništa nije vraćeno.

“Osam pošiljaka hrane koje su nakon uzorkovanja imale pozitivne rezultate, sukladno proceduri i dogovoru između uvoznika i proizvođača, vraćene su u BiH, o čemu kao dokaz postoje dokumenti Carinske službe RH”, piše u odgovoru Ministarstva poljoprivrede.

Direktor Ureda za veterinarstvo BiH Ljubomir Kalaba, izjavio je kako njegov Ured “nije obaviješten da se nešto dogodilo i da je neka pošiljka iz BiH zaustavljena ili vraćena”.

Ono što najviše zabrinjava u cijeloj priči je to što u BiH ne postoji objekt za zbrinjavanje i preradu nusproizvoda životinjskog podrijetla, pa se nameće pitanje što građani uopće jedu? [HRT]

1 Comment

  1. A gdje je završilo??Pa to svi znaju.U javnim kuhinjama,u studentskim menzama,u radničkim restoranima…pa šteta je da se baca..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*