General Gotovina proglašen počasnim građaninom Dubrovnika

ante-gotovinaPovodom Feste svetoga Vlaha i Dana Grada Dubrovnika general Ante Gotovina proglašen je počasnim građaninom toga grada. Time mu se Dubrovnik odužio za njegov doprinoso u obrani Grada i Domovine kao i za njegovu hrabrost, žrtvu i domoljublje te ljubav i vjeru koju gaji prema svom narodu, piše Dubrovački list.

Na današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena su i druga priznanja. Mons. dr. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski i bivši dubrovački biskup dobio je nagradu za životno djelo. Dodijeljeno je i 6 nagrada Grada Dubrovnika, a dobili su ih Duško Asić, Vedran Benić, Marina Sršen, Paola Dražić Zekić, Caritas Dubrovačke biskupije i dobrotvornoj organizaciji “Libertas Foundation” iz San Pedra.

Ante Gotovina nije nazočio svečanoj sjednici, pa pročitano njegovo pismo u kojem, među ostalim, stoji: “Zahvaljujem na časti koju ste mi iskazali, na časti imenovanjem počasnim građaninom Dubrovnika, južnog bedema naše Domovine. Kako nisam u mogućnosti nazočiti Festi svetoga Vlaha, radujem se skoroj prigodi i posjeti Gradu Dubrovniku, kada bih mogao preuzeti nagradu koju ste mi dodijelili.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*