Generala Markača u Đurđevcu pozdravilo 5.000 Podravaca

Generala Mladena Markača je u središtu njegovoga rodnog Đurđevca došlo pozdraviti oko pet tisuća Podravca, a on im je zahvalio za potporu te pustio bijelu golubicu – simbol mira, uz riječi neka pronosi svijetom istinu o oslobodilačkom ratu koji je vodila Hrvatska.

“Drago mi je da vas vidim, hvala što ste sve to vrijeme bili uz mene”, rekao je Markač te je zahvalio posebno hrvatskim specijalcima, braniteljima ponovivši kako je rat dočekao u okviru policije iz koje se rodila hrvatska vojska.

“Uspjeli smo dokazati da je naš rat bio pravedan i oslobodilački”, rekao je, između ostalog Markač.

Ponosan sam na sve koji nose zelenu odoru i znak hrvatske specijalne policije. Hvala vam što ste bili sa mnom dok je bilo najteže
, rekao je general Markač istaknuvši da se u ratu nije borio kako bi bio odlikovan. Nije se borio da stekne imovinu, ni da postane general, nego da brani i oslobodi Domovinu, naglasio je.

Okupljeni građani pozdravljali su s velikim zadovoljstvom generala Markača, željeli li su mu stisnuti ruku, a vidljive su bile i suze radosnice. Unatoč gužvi, on je sve vrijeme rado pružao ruku i pozdravljao svoje Đurđevčane. S ponosom je istaknuo da su ga u haškom pritvoru svi znali kao “generala Picoka”.

Prije nego se pozdravio s mještanima Đurđevca, general Markač je na mjesnom groblju položio vijenac ispred glavnog križa te je zapalio svijeće na grobu svojih roditelja. Nakon toga se uputio na misu koju je predvodio bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak.

Slavlje je unatoč magli i prohladnom vremenu nastavljeno uz razne delicije koje su za ovu prigodu spravile brojne udruge branitelja, žena i lovaca. Svoj doprinos dočeku generala u rodnom mu Đurđevcu bakljadom su dali i članovi navijačkog kluba Picok, a vatromet je priredio Grad Đurđevac.

General Markač je posjetio i Varaždin u povodu 20. obljetnice ustroja 7. gardijske brigade. Na gradskom groblju je položio vijence i upalio svijeće u spomen na poginule pripadnike te brigade i specijalne jedinice policije “Rode”. [HRT]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*