Glavaš pušten iz zatvora kako bi mogao proslaviti rođendan

Branimir Glavaš pušten je iz zatvora da bi mogao proslaviti rođendan. Iako je želio da ta informacija ostane tajna, ona je, ipak, procurila u javnost, piše zagrebački “Večernji list”.

Glavaš, koji služi kaznu za ratni zločin u KPZ u Mostaru, pušten je na privremenu slobodu prošlog vikenda. Kako se navodi, vrijeme na slobodi proveo je u mjestu svojih roditelja, Drinovcima u općini Grude, gdje je svojevremeno sagradio velebnu kuću.

“Uzoran je zatvorenik i zadovoljio je sve uvjete da ga pustimo na dvodnevnu slobodu. Tijekom godine svi imaju pravo na nedjelju dana dopusta”, kazao je listu Tahir Đulić, zamjenik načelnika zatvora.

U Drinovcima ga je, kako navodi list, osim rodbine dočekao vrh stranke HDSSB i četrdesetak bliskih prijatelja, koji su mu priredili veliku proslavu povodom 55. rođendana.

Iako je Glavaš naredio da se proslava, koja je navodno bila prilično vesela, ne spominje, informacija je, ipak, procurila u javnost.

“Njegovi prijatelji iz Osijeka došli su u Drinovce autobusom. Malo su se zadržali kod kuće, a onda su otišli na večeru u Tihaljinu. Nakon proslave, neki su ostali spavati u roditeljskoj kući u Drinovcima, dok su drugi spavali u obližnjim motelima u Grudama”, rekli su mještani.

Od bijega iz Hrvatske Glavaš je živio u Hercegovini. Napravio je kuću u Drinovcima i financirao se, kako je govorio, donacijama dobrih ljudi. Prodao je svoja ratna odličja, a njegov dom je bio i stranačka središnjica HDSSB-a, odakle su se donosile sve važne odluke vezane za stranku. Kuća je neprestano bila puna njegovih prijatelja iz Slavonije, a često ga je posjećivao i sin Filip.

Glavaš je 2010. godine osuđen na osam godina zatvora za ratni zločin počinjen protiv srpskog stanovništva u Osijeku. Na izdržavanje kazne upućen je temeljem Sporazuma o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u kaznenim stvarima između BiH i Republike Hrvatske.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*