Google predstavio novi dizajn svog servisa Gmail

Google je predstavio novi dizajn svog servisa Gmail, koji je zasad dostupan samo nekim korisnicima, ali će ubrzo postati dostupan svima. Kako bi se prebacili na novi Gmail, potrebno je kliknuti na natpis “Switch to new look” u donjem desnom kutu, ukoliko vam je ta opcija ponuđena.

Google se nije odlučio za nikakve radikalne promjene. U principu je sve ostalo manje više slično, samo što je donekle promijenjeno sučelje, a prikaz konverzacije je ljepši, organiziraniji i pregledniji. Pojednostavljena je i gornja traka za navigaciju, koju korisnici sad mogu sam organizirati.

Osim toga, odsad je moguće sam odrediti oblik i veličinu prikaza. Ukoliko se odlučite za opciju komotno prikazani sadržaji bit će poprilično veliki i pregledni. Opcija ugodno također pruža solidnu preglednost, dok opcija kompaktno donosi prilično zgusnut pregled sadržaja, ali zato omogućuje pregled velikog broja poruka.

Novi Gmail donosi pojednostavljeno i poboljšano pretraživanje mailova, jer je sad moguće filtriranje unutar istog prozora. Jedan od noviteta odnosi se i na teme u visokoj definiciji, što znači da se pozadina Gmaila može ukrasiti kvalitetnim slikama.

Google se nada kako će novi izgled Gmaila korisnicima omogućiti jednostavniju i konzistentniju komunikaciju, a ukoliko vam se ove promjene ne sviđaju, postavke se jednostavno mogu vratiti “na staro”. Ali ne zadugo, jer bi novi Gmail ubrzo trebao postati obvezan za sve koji ga koriste.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*