Gotovina i Markač u Zagrebu: Ovo je pravna Oluja!

“Ovo je naša zajednička pobjeda. Ovo je pravna Oluja, pobijedili smo. Ovo je točka na ‘i’. Rat pripada povijesti. Okrenimo se budućnosti svi zajedno”, rekao je general Ante Gotovina na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Generale Antu Gotovina i Mladena Markača, koje je Haaški sud danas proglasio nedužnim, na Trgu bana Jelačića dočekalo je nekoliko desetaka tisuća ljudi. Mjere osiguranja su pojačane, ali sve je za sada pod kontrolom te ova proslava protječe u veselom ozračju. Mnogi branitelji okupljeni na Trgu i sami su rekli kako je ova presuda presuda svima njima.

“Zahvaljujem se hrvatskim institucijama koji su nas podržale i bile s nama sve ovo vrijeme. Zahvalan sam predsjedniku republike, predsjedniku Vlade, ministru obrane, pravosuđa i posebno veleposlanstvu u Den Haagu koje je sve ove godine bilo s nama. Budućnost je pred nama, u našim rukama. Hvala vam i sretno!”, rekao je Gotovina. Na spomen predsjednika i premijera okupljeni su počeli zviždati.

Generali su u zagreb doputovali zrakoplovom Vlade RH, koji je nakon oslobađajuće presude po njih poslan. Prilikom slijetanja zrakoplova, vatrogasci su generale pozdravili sirenama i vodenim topovima, a po izlasku iz zrakoplova pozdravili su ih premijer Zoran Milanović, predsjednik Sabora Josip Leko i general Ivan Čermak.

S osmijehom na licu i vidljivo sretni generali su se pozdravili i s ostalima koji su ih dočekali, ali nisu davali izjave medijima.

Generali su s Trga otišli na svetu misu u zagrebačku katedralu, a na ulazu u zagrebačku prvostolnicu dočekao ih je zagrebački pomoćni biskup mons. dr. Ivan Šaško.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*