Građani BiH najviše cijene Vokswagen, Nokiu, Adidas, Nescafe, Ariel…

best-buy-avardKada je riječ o automobilima, građani Bosne i Hercegovine, korisnici interneta, smatraju da im Volkswagen nudi apsolutno najbolji omjer cijene i kvaliteta. U kategoriji mobitela, tu su titulu dodijelili Nokiji, a u segmentu sportske obuće, ponuđačem najboljeg omjera cijene i kvaliteta smatraju Adidas.

To su rezultati prvog Best Buy Award istraživanja švicarske kuće ICERTIAS u Bosni i Hercegovini, kojim se mjeri iskustvo i zadovoljstvo građana (korisnika interneta) omjerom cijene i kvaliteta proizvoda i usluga na tržištu, a koje je provedeno u januaru ove godine.

Istraživanje Best Buy Award – Bosna i Hercegovina 2013/2014, provedeno je u skladu s odredbama Međunarodnog kodeksa za provođenje tržišnih i društvenih istraživanja koje su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Evropsko udruženje istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

U ostalim istraživanim kategorijama čvrsta prva mjesta osvojili su: HP – Hewlett Packard (laptopi), Coca-Cola (gazirana pića), Meggle (mlijeko), Nescafe (instant kava), Palmolive (šampon za kosu), Zirodent (pasta za zube), Ariel (deterdžent za vrublje), Becutan (krema za lice)…

Bitno je napomenuti da Best Buy Award istraživanja ne mjere snagu marke niti udio na tržištu, već isključivo iskustvo i zadovoljstvo potrošača omjerom cijene i kvaliteta roba i usluga na osnovu njihovog osobnog iskustva ili iskustva njima bliskih osoba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*