Gradimir Gojer izabran za potpredsjednika Silajdžićeve stranke

Poznati kazališni redatelj, književnik i kritičar Gradimir Gojer izabran je za potpredsjednika Stranke za Bosnu i Hercegovinu, kojoj je na čelu Haris Silajdžić. Gojer je jedan od poznatijih sarajevskih Hrvata, ravnatelj je Narodnog pozorišta u glavnom gradu BiH, a svojedobno je bio istaknuti dužnosnik SDP-a BiH.

Uz Gojera, Predsjedništvo Stranke za BiH je za potpredsjednike stranke izabralo Amera Jerlagića iz Sarajeva, Snežanu Milavić iz Mostara, Dževada Osmančevića iz Banja Luke i Besima Imamovića iz Tuzle.

Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu je na sjednici održanoj u srijedu navečer utvrdilo još niz prijedloga odluka i uputilo ih Glavnom odboru na potvrđivanje, priopćeno je iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Tako nakon održanog Kongresa Stranke za BiH 17. rujna 2011. godine i izbora predsjednika Stranke, novog Predsjedništva i Glavnog odbora slijede izbori za tijela SBiH u svim općinskim, gradskim, i organizaciji Brčko distrikta koji će biti provedeni do 31. prosinca ove godine.

Istodobno, za predsjednika Političkog savjeta Stranke za Bosnu i Hercegovinu Glavnom odboru je predložen gosp. Beriz Belkić.

– Sam izborni proces će početi od mjesnih odbora kao najšire baze Stranke za BiH, a cilj je obnova stranačke infrastrukture, kadrovsko jačanje i snažnije uključivanje mladih u strukturu Stranke za Bosnu i Hercegovinu na svim razinama.

Na izborima održanim 3. listopada prošle godine Stranka za BiH zabilježila je loš rezultat i nakon dugo godina prešla je u oporbu. Također, haris Silajdžić izgubio je izbornu utrku za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH od Bakira Izetbegovića (SDA), pa se špekuliralo da bi se Silajdžić mogao i posve povući iz aktivne politike, što se ipak nije dogodilo.

Komentatori smatraju da Stranka za BiH šansu za povećanje svog političkog rejtinga vidi u neuspjehu izbornih pobjednika iz listopada prošle godine da se dogovore o načinu rješavanja ključnih problema koji opterećuju zemlju, štoviše još uvijek nije uspostavljena niti parlamentarna većina na državnoj razini koja bi podržala novo Vijeće ministara BiH.

(Hrvatska riječ)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*