Gradsko vijeće Mostara jednoglasno usvojilo gradski proračun

Gradsko vijeće Mostara na svojoj je današnjoj sjednici jednoglasno usvojilo prijedlog gradskog proračuna za 2012. godinu u visini 55,89 milijuna maraka.

U izjavi za novinare nakon završene sjednice mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić naglasio je kako proračun nije razvojni, ali nije ni deprimirajući. “S ovim proračunom grad bi trebao funkcionirati u stanju koje zadovoljava minimum potreba. Nije proračun razvojni, ali isto tako nije ni deprimirajući, jer u njemu su predviđeni neki projekti koje možemo realizirati na zadovoljstvo građana”, kazao je Bešlić.

Dodao je kako je proračun o odnosu na prošlogodišnji malo povećan, te da će se, zahvaljujući boljoj hidrološkoj situaciji te novcu koji Mostar dobiva od naknade za potopljeno zemljište, proračun u ovoj godini vjerojatno bolje puniti.

Na današnjoj sjednici usvojen je i niz odluka o provođenju regulacijskih planova za mostarska naselja, koji će konačno, po riječima predsjedavajućeg Gradskog vijeća Murata Ćorića, omogućiti početak legalne gradnje u Mostaru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*