Čelništvo Splita ustuknulo pred Torcidom: odustat će od odluke kojom je Hajduk ‘poslan’ u stečaj

Nakon burne rasprave Gradsko vijeće Splita odbilo je odobrit jamstvo za kredit koji bi Hajduk spasio od stečaja.

Čak 21 od ukupno 25 vijećnika izjasnilo se protiv jamstvo za Hajdukov kredit, točnije dva kredita od po 15 milijuna kuna, pa šokiranom predsjedniku Uprave Hajduka Marinu Brbiću nije preostalo ništa drugo nego konstatirati: “Hajduk će u stečaj!”,

Tek sedmero vijećnika glasovalo je za kredit, petero ih je bilo protiv, devetero suzdržano, a gradonačelnika Željka Keruma na sjednici nije bilo.

Zaključak, koji nije dobio podršku većine, vijećnicima je pročitala predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bačić. U njemu stoji: “Jamstva se daju na iznos od 30 milijuna kuna, rok dospijeća je listopad 2013. godine. Vraćanje sredstava vršit će se pod kontrolom Povjerenstva, a Hajduk mora dostavljati kvartalna izvješća, izvješće o sredstvima od prodaje igrača. Ako iz izvješća bude jasno da Hajduk ne može vratiti kredit, stručni će tim predložiti rješenja. Grad Split i Hajduk zaključit će ugovor, u kojem će stajati, ako Hajduk ne vrati kredit, na način da će se Gradu uplatiti 30 posto iznosa od svih prodaja igrača, prihod od sponzora, zarada od ulaznica, i to u roku od tri godine. Hajduk je dužan dostaviti Gradu 35 zadužnica ovjerenih kod javnog bilježnika.”

Očekivao se drugačiji ishod, no vijećnici su odlučili kako su odlučili. Nije Hajduku pomogap ni dramatičan apel Marina Brbića koji je kazao: “Ako ne dobijemo taj novac, 1. studenog ćemo u stečaj, a nakon toga Uefa će nam ukinuti licenciju za natjecanje.”

Odluka je podigla Splićane na noge pa se gradom pronio glas da se očekuje reakcija Torcide koja ja zakazala skup u 15 sati oko Banovine, a mnogi se pribojavaju eventualnih nereda.

U 15 sati dvjestotinjak navijača Hajduka se okupilo ispred Banovine, kažu da nemaju plan. Naravno, tamo je i policija koja je stavila metalne ograde oko Banovine.

Torcida je pozvala sve da se okupe ispred gradske uprave pa se broj okupljenih navijača povećava iz minute u minutu.

Navijači su tražili razgovor s Kerumovim zamjenikom Šundovom…

Ljudi su došli sa svih strana i ispred Banovine se po ogromnoj kiši skupilo više od 300 navijača Bijelih. Policija je napravila kordon ispred ulaza u zgradu Banovine.

Navijači su uzvikivali ‘Kerume, Turčine napuši se ku…’ i “Ne damo Hajduk’, a poletjele su i limenke na Banovinu

Nakon razgovora sa nadležnima iz Grada, dvojica predstavnika Torcide su objavili da će se u ponedjeljak održati nova sjednica te da će se naći 16 ruku za jamstvo Hajduku, izvještava Slobodna Dalmacija.

Nakon što su izašli iz zgrade i prenijeli poruku okupljeni su se razišli, a najavljen je novi prosvjed i to u 9 sati u ponedjeljak kad se treba održati nova sjednica Gradskog vijeća.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*