Haaški osuđenik Radislav Krstić nastvak 35-godišnje kazne služit će u Poljskoj

Haaški sud uputio je poljskom Ministarstvu pravosuđa Poljske zahtjev da bivši srpski general Radislav Krstić (64), osuđen 2004. u Haagu na 35 godina zatvora za sudjelovanje u genocidu u Srebrenici, nastavak kazne odsluži u Poljskoj, javlja agencija Tanjug.

Poljska je jedna od 17 zemalja koje su ponudile preuzimanje osuđenika na zatvorske kazne koje je izrekao Haaški tribunal

Glasnogovornik Regionalnog suda u Warshavi potvrdio je da je Ministarstvo pravosuđa zaprimilo zahtjev Haaškog suda i za dva mjeseca će donijeti odluku.

Ako bude služio nastavak kazne u Poljskoj, Krstić će biti prvi osuđenik Haaškog suda koji kaznu služi u nekom od poljskih zatvora.

U zahtjevu Haaškog tribunala se navode sigurnosni razlozi zbog koji se traži premještaj Krstića iz zatvora Wakefield na sjeveru Engleske gdje je nakon pravomoćnosti presude počeo služiti kaznu. Prije dvije godine u tom zatvoru Krstića su napala trojica muslimanskih zatvorenika i skoro ga zaklala pa je prebačen u drugi, posebno čuvani zatvorski odjel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*