Hadžić: BiH će do kraja 2014. izgraditi 130 km autoceste

Bosna i Hercegovina će do kraja 2014. izgraditi oko 130 km autoceste, rekao je ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić u razgovoru s američkim veleposlanikom u BiH Patrickom Moonom.

Hadžić i Moonom razgovarali su o aktualnim aktivnostima na izgradnje autoceste na koridoru 5-C, projektu digitalizacije, Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) te javnom radio-televizijskom sistemu u BiH, priopćila je saopćila je danas Služba za informiranje Vijeća ministara BiH.

Hadžić je, informirajući američkog veleposlanika o aktivnostima na izgradnje autoceste na koridoru 5-C istaknuo da će će do kraja 2014. BiH izgraditi oko 130 km autoceste. Naglasio je da su svi u BiH svjesni razvojnog značaja ovog infrastrukturnog projekta te da treba razmišljati i o drugim modalitetima gradnje, poput privatno-javnog partnerstva, da bi se dinamika gradnje ubrzala.

Veleposlanik Moon je izrazio zadovoljstvo što se ubrzala dinamika radova na koridoru 5-C, jer se radi o projektu od velikog značaja za budućnost BiH, naglasivši da postoji i interes američkih kompanija za sudjelovanje u izgradnji koridora.

Ministar Hadžić i veleposlanik Moon složili su se da su nezavisnost i transparentnost RAK-a i JRTV sustava u BiH neophodni preduvjeti za normalno i nezavisno funkcioniranje medija u BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*