Hajdaš Dončić: S bh. kolegom dogovarat ću koridor preko Neuma

Jedan od mojih prvih poteza bit će sastanak s bosanskim ministrom prometa i transporta oko dogovora koridora iza Neuma koji će prolaziti teritorijem BiH, kako bi se na taj način otvorio hrvatski jug, izjavio je u razgovoru za Dnevnik HTV-a novi ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Govoreći o cestovnim projektima kazao je kako će za dobre projekte, uvjek biti novca. Poseban naglasak dat ću hrrvatskim cestama ukoje do sada nije dovoljno ulagano, dodao je. Najavio je izradu nove strategije prometnog razvitka RH za koju smatra neophopdna za buduće planiranje.

Kao jedan od najvećih izazova smatra Hrvatske željeznice koje, po njegovom mišljenju, imaju potencijal i šansu. Posebno se osvrnuo na vladine strateške projekte Luka Rijeka i Luka Ploče, čiji se razvoj automatski i logično veže na željeznicu. Kazao je kako se ne boji proglašavanja zagorskim Kalmetom.

“Smatram da Ministarstvo mora davati smjernice za rad, pa ću tako svim direktorima javnih poduzeća iz mojeg resora podijeliti jasne ciljeve i zadatke, o čijem će me ispunjavanju morati izvještavati svaka tri mjeseca. Tko zadovolji, ostat će, a tko ne, bit će zamijenjen”, kazao je Siniša Hajdaš Dončić. Dodao je da će direktorima dati 65 dana za predstavljanja programa rada te da se ne misli baviti Kalmetinim kosturima iz ormara. [hrt]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*