Haško tužiteljstvo proširilo optužnicu protiv Hadžića, pred sud izlazi u ponedjeljak

Tužiteljstvo Haškog tribunala (ICTY) proširilo je optužnicu protiv Gorana Hadžića, koji će se prvi put pred sudom pojaviti u ponedjeljak u 16 sati, potvrdio je glavni tužitelj Serge Brammertz.

Dopunjena će optužnica biti dostupna već od petka poslije podne, najavio je Brammetz. Opća je praksa Tribunala da ažurira optužnicu kad nekoga uhite. Dopune su bile nužne kako bi se neke stvari objasnile, ali danas će sve biti objavljeno. Dodali smo neke individualne zločine i njegovu odgovornost kao nadređenoga. Riječ je o tehničkim promjenama, ali dopuna je jednostavna, pokriva isto razdoblje i područje kao i prva, rekao je Brammertz.

Hadžić kooperativan u Haagu

Hadžića su srbijanske vlasti uhitile u srijedu, a u petak je došao u pritvorsku jedinicu u Den Haagu, objavio je ICTY.

Tajnik Haškog tribunala John Hocking izjavio je da je Goran Hadžić po dolasku u pritvor u Sheveningenu bio izuzetno kooperativan i da će mu sud, u skladu s procedurom, pružiti svu neophodnu pomoć.

– Prema proceduri, liječnici će ga detaljno pregledati u pritvorskoj jedinici i ukoliko se pokaže za potrebno bit će mu ukazana neophodna medicinska njega, objasnio je tajnik tribunala i dodao da mu se čini da je Hadžić dobrog zdravlja.

Hocking je naglasio da će se taj sud starati o pravima optuženog Hadžića, koji je danas oko 16 sati prebačen u pritvorsku jedinicu Tribunala, i pružiti mu svu neophodnu pomoć.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*