HČSP ogorčen, antifašisti zadovoljni potezima Milanovića i Josipovića

Hrvatska čista stranka prava (HČSP) optužila je predsjednika Republike Ivu Josipovića i predsjednika hrvatske Vlade Zorana Milanovića za “govor mržnje, diktaturu i jednoumlje te uvod u boljševički mentalitet” zbog zabrane njihove Međunarodne nacionalističke konferencije i današnjeg mimohoda za hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača.

Govoreći na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama HČSP-a predsjednik te stranke Josip Miljak poručio je predsjednicima Vlade i Republike da se ne “boje njihove diktature” dodavši da su njih i njihove goste na grub način izvrijeđali nazvavši ih nacistima i fašistima.

“Nama je onemogućeno govoriti, a nas se optužuje za govor mržnje i to je jedan veliki skandal”, istaknuo je Miljak ocijenivši da je proradio “komunistički čip ove Vlade”.

Gosti HČSP-a iz Madžarske, Bugarske, Belgije i Francuske također su na današnjoj konferenciji za novinare osudili zabranu skupa te najavili da će svojim vladama i parlamentima kao i Europskom parlamentu zbog toga prijaviti Hrvatsku.

Na središnjem zagrebačkom trgu održan je prosvjed pod nazivom Ujedinjeni protiv fašizma. Okupljeni antifašisti bili su zadovoljni što je Vlada zabranila okupljanje.

“Ako nam ideali demokracije išta znače, fašizam moramo imati hrabrosti osuditi u svakom obliku. A to znači posebno onda kad se pokazuje kao naš. Zbog toga ne prihvaćamo vrijednosnu podjelu aktualnog predsjednika Vlade na naše i tuđe fašističke organizacije. Osuđujemo ih sve u istoj mjeri i po istom kriteriju”, poručila je Morana Starčević iz inicijative Ujedinjeni protiv fašizma.

Skupina ekstremnih desničara bila se okuplila na zagrebačkom glavnom kolodvoru. Policija ih je sve legitimirala, a specijalci su ih okružili ispred spomenika kralju Tomislavu. Na Trgu se je ipak pojavilo nekoliko ljudi koji su se deklarirali kao ekstremni desničari. Policija je zbog sigurnosti između njih i prosvjednika inicijative Ujedinjeni protiv fašizma napravila zid. U policiji kažu kako do podneva nije bilo potrebe za intervencijom

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*