HDZ 1990: HDZ je prekršio sporazum, nama pripada mjesto prdsjednika vlade HBŽ

Hercegbosanski Županijski odbor HDZ-a 1990 oglasio se priopćenjem za javnost povodom neformiranja vlasti i stalne opstrukcije aktualnog Predsjedništva Skupštine Hercegbosanske županije koje je, kako se navodi u priopćenju, bez ikakvog uporišta u poslovniku produžilo rok mandataru Stipi Pelivanu za sastavljanje Vlade Hercegbosanske županije.

“Tročlano Predsjedništvo Skupštine HBŽ-a je bez ikakva uporišta u poslovniku produžilo rok mandataru Stipi Pelivanu za sastavljanje Vlade Hercegbosanske županije, iako mu je rok za to istekao krajem srpnja. Najodgovornijim za neformiranje Vlade smatramo tročlano Predsjedništvo Skupštine Hercegbosanske županije i stranku HDZBiH, koja obmanjuje javnost i troši vrijeme, iako zna da za sastavljanje Vlade nema potrebnu dvotrećinsku većinu zastupnika (17 zastupnika). Sukladno sporazumu dva HDZ-a u Hercegbosanskoj županiji mjesto predsjednika Vlade pripada HDZ-u 1990. Poslije zadnjih poteza HDZ-a BiH, smatramo da je sporazum dva HDZ-a u Hercegbosanskoj županiji grubo prekršen od strane HDZ-a BiH”, navodi se u priopćenju.

Hercegbosanski Županijski odbor HDZ 1990 traži sazivanje Kluba Hrvata u Skupštini Hercegbosanske županije i pokretanje inicijative za smjenu članice Predsjedništva te skupštine iz reda hrvatskog naroda Ivice Pašalić Lhotak, a sve zbog ‘kršenja poslovnika o radu Skupštine HBŽ, kao i nepoštivanja volje većine Kluba Hrvata (11 zastupnika), koji su predložili gospodina Nediljka Rimca za mandatara Vlade Hercegbosanske županije’.

“Zbog grubog kršenja sporazuma između dva HDZ-a, a od strane HDZBiH u Hercegbosanskoj županiji i zbog izostale reakcije vrha stranke tražimo žurno sazivanje Središnjeg odbora HDZ-a 1990 i raspravu o aktualnim zbivanjima te preispitivanje samog sporazuma između dva HDZ-a”, navodi se u priopćenju.

Iz ovog odbora pozivaju sve stranke koje participiraju u Skupštini Hercegbosanske županije da poduzmu sve kako bi se u najskorije vrijeme formirala Vlada Hercegbosanske županije. [bitno.ba]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*