HDZ 1990 poziva na bojkot Telemacha zbog neemitiranja utakmice Dinamo – Real

U nemogućnosti hvatanja signala HRT1 i HRT2, prinuđen je pratiti programe tih televizija preko kablovskog operatera Telemacha, bivšeg Moneta. Već smo izražavali svoje negodovanje zbog činjenice da su svi korisnici ovog kablovskog operatera “počašćeni” turskim programima i programima filoislamskog sadržaja, bez da je itko od korisnika to tražio i bez da je itko od korisnika potpisao Ugovor za to, čime se drastično krši Zakon o zaštiti potrošača BiH.

Ovim putem izražavamo još veće zgražanje i protest zbog činjenice da se, ionako medijski zatucanim Hrvatima u BiH, dodatno dolijeva sol na medijsku ranu zbog odluke da se zacrni signal HRT2 večeras kada je na programu utakmica Dinamo – Real, kako stoji u obavijesti na njihovoj stranici.

Smatramo da je ovo kap koja prelila čašu. Istina radi se o sportskom događaju, ali simbolika gašenja signala baš u trenutku odigravanja utakmice je ogromna. Da stvar bude teža, BHT u isto vrijeme prenosi utakmicu Manchester City – Napoli radi Edina Džeke.

Smatramo da je dosta šutnje hrvatskoga naroda i inertnosti naših čelnika koji sve ovo dopuštaju. S toga ovim putem pozivamo sve korisnike Telemacha na nepotpisivanje i raskid ugovora sa ovim operaterom, zbog kršenja Zakona o zaštiti potrošača, ukoliko uistinu ukinu signal HRT2 za vrijeme utakmice, kao i bojkotiranja plaćanja RTV pristojbe (za one koji je plaćaju). Bolje da ne gledamo ikakve medije, ako već ne možemo gledati svoje.

Ovim putem se i “zahvaljujemo” mostarskim čimbenicima unutar HDZ BiH koji su prvo razrovali mostarske ulice i zgrade kako bi provukli infrastrukturu kablovskog operatera „Moneta“, da bi ga naknadno u zenitu borbe za ravnopravnost hrvatskoga naroda i hrvatske interese prodali Telamachu, stoji na kraju priopćenja GO Mostar HDZ1990. [bljesak.info]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*