HDZ 1990: U Karađorđevu nije bilo legitimnog hrvatskog predstavnika

U povodu sastanka članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine s predsjednicima Srbije Borisom Tadićem i Turske Abdullahom Gulom, HDZ 1990 je objavio priopćenje u kojem naglašava da u ovom krajnje osjetljivom trenutku za odnose u Bosni i Hercegovini nije dobro da na sastanku ne sudjeluje nitko od legitimnih predstavnika hrvatskoga naroda.

Uz napomenu da “nije protiv razgovora i suradnje između susjednih zemalja” te da “stalno ističe potrebu za dobrosusjedskom i regionalnom suradnjom kao bitnim preduvjetom za ubrzani put u euroatlantske integracije”, HDZ 1990 ističe da je pretpostavka za to “uređenje odnosa unutar BiH koji će jamčiti jednaka prava za sva tri konstitutivna naroda”.

“Činjenica da na današnjem sastanku nema legitimnog hrvatskog predstavnika je posljedica manjkavosti izbornog zakona, ali još više svjesne namjere dijela bošnjačke politike elite da zauzmu mjesto u Predsjedništvu BiH koje pripada Hrvatima te na taj način hrvatski narod isključi, između ostaloga, iz kreiranja vanjske politike. Ovaj sastanak u Karađorđevu je još jedan slikovit dokaz za to”, stoji u priopćenju.

HDZ 1990 na kraju ističe: “Neki su uporno u prošlom vremenu tvrdili da su Hrvati dijelili BiH, a danas je vidljivo tko ju je zapravo podijelio i tko ju nastavlja dijeliti.”

2 Comments

  1. Sto ce reci pravasi, dali imadu snage nesto reci. Na stanku bila su dva muslimanska poslanika i jedan Srpski. Toje bosanska demokracija.

  2. Ja ne mogu da vjerujem,da se još raspravlja o dejtonskom mirovnom ugovoru,budući je to ugovor,koji je legitiman,te koji se ne može promjeniti,jer je to bila konačnica nesretnoga svjetskoga rata,gdje su se sučelili “Istok”i “Zapad”,kao i u Koreji ,Vijetnamu,Iraku i Iranu idr.,samo na ograničenomu području,te su se oni po onoj sa Jalte iz II sv.rata dogovorili o podjeli utjecajnih sfera u svijetu,te su podijelili svijet po svome,ne pitajući nikoga šta misli o tome i da li mu to odgovara.Uz to su nešto mudro uradili,svi potpisnici su umrli,a mrtvi ne mogu ponovo potpisati sporazum,a budući je on bio konačnica strašnoga rata,te se ne može mjenjati,jer to bi bilo kao da neko promijeni odredbe “Versajskog mira”,što je u najmanju ruku smiješno.Meni nije jasno zašto političari koji navodno predstavljaju Hrvate u BiH,nisu ništa uradili za same Hrvate,recimo radna mjesta,povoljne kredite,povratak na svoja vjekovna ognjišta i sl.,nego stalno se govoi o tzv.”trećem entitetu”,koji je iz prije navedenih razloga nemoguć.Ne zaboravimo,da je jedan od potpisnika “Dejtonskog mirovnog sporazuma”i predsj.RH pok.dr.tuđman,te je to još jedan razlog zbog koga je to nemoguće uraditi.Ali po onoj staroj,pričaj o poštenju,a tada najviše kradi,tako i političari,nekada ne znam da li zbog neznanja ili jer im je neki mentor rekao da tako rade se bave nebitnim pitanjima,a dragi moji ljudski život je kratak i oni su nam oduzeli sav život i krivi su za stanje u kojem se mi svi danas nalazimo.Jer razlika između pametnoga i budale je u tome,što kada pogriješi,pametan stane pred ogledalo i pita se gdje je pogriješio,a budala uvijek u drugom traži krivca.Zato je budala uvijek sretan,a pametan katkada nije.I još samo nešto:jedna velika misao glasi”Daj mi Bože da promijenim što mogu,Daj mi Bože da ne pokušavam promijeniti što ne mogu i Daj mi Bože da razlikujem to dvoje.Ako to ne znaju političari,onda su nedovoljno obrazovani,te nam ne trebaju,a i moraju krenuti u školu ponovno i to od jaslica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*