HDZ BiH na Ilidži poziva birače da glasuju za kandidata SDA!

U sarajevskoj općini Ilidža, koalicija predvođena Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ BIH, HSS-NHI, Koalicija za Ilidžu i Stup) pozvala je svoje simpatizere da na predstojećim lokalnim izborima glasuju za kandidata – SDA!

I to, kako javlja portal Doznajemo.com, ne na nekom neformalnom sastanku, nego putem svog promidžbenog letka, koji možete vidjeti na ovom linku, na kojem je stoji sotoji: “Pozivamo vas ga glasujete za Senaida Memića načelnika općine Ilidža.”

Osim same činjenice da HDZ BiH nema svoga kandidata, i da biračima preporuča kandidata SDA, još je zanimljivija činjenica da je svojedobno upravo HDZ BiH sa Ilidže optužio Memića, tada vijećnika Općinskog vijeća, da “mrzi Hrvate”.

Zbog jednog Memićevog istupa u kojem je ovaj govorio o hrvatskoj mladeži sa Stupa – HDZ BiH čak je podnio i kaznenu prijavu, te prigovor tadašnjoj Misiji OESS-a zbog navodnog govora mržnje.

Memić se hrvatskoj koaliciji i njenim simpatizerima na podršci unaprijed zahvalio pismom u kojem, među ostalim, ističe: “Vaša sloboda vjere, sloboda govora, pravo na slobodu mišljenja, slobodu izražavanja,
pravo na rad obrazovanje i sva ostala ljudska prava, su ono što je moja obaveza i dužnost.”

“Dakle, to je ono što ne treba da Vam obećavam, nego je moja obaveza da uložim maksimalne napore da Vam omogućim, da Vaša prava i slobode nesmetano ostvarujete”, napisao je kandidat SDA za općinskog načelnika prof. dr. Senad Memić. [I. M. / Hrvatska riječ]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*