HDZ i Kerumov GDS idu zajedno na izbore

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor i predsjednik HGS-a Željko Kerum potpisali su danas u Zadru koalicijski sporazum o zajedničkoj predizbornoj i postizbornoj suradnji u 9. i 10. izbornoj jedinici.

Prema tom sporazumu HGS-u Željka Keruma pripast će 3. i 7. mjesto na listi u 10. izbornoj jedinici, dok će u 9. izbornoj jedinici član Kerumovog HGS-a biti na 7 mjestu koalicijske liste.

“Nakon dva mjeseca razgovora dogovorili smo pred i postizbornu suradnju o koaliciji naših dviju stranaka tako da ćemo u 9. i 10. izbornim jedinicama izići zajedno na izbore”, rekla je predjednica HDZ-a Jadranka Kosor.
Na pitanje novinara hoće li HDZ na izbore izići u koaliciji i s drugim strankama predsjednica Kosor rekla je da je to moguće, te da se u pojedinim izbornim jedinicama također vode razgovori.

“Ovo je jedino pametno i ispravno rješenje, jer imamo istu publiku i iste birače”, rekao je predsjednik HGS-a Željko Kerum.

“Već desetak dana naši protivnici likuju i samo što nisu otvorili šampanjac, a na njihovu žalost mi ćemo gotovo sigurno pobijediti u IX. i X. izbornoj jedinici. Nadam se da će tako biti i u ostatku Hrvatske kako bi se nastavio kontinuitet rada vlade s Jadrankom Kosor na čelu”, poručio je Kerum.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*