HDZ pod istragom Uskoka, prijeti mu kazna od osam milijuna kuna

Ilegalnim financiranjem, što iz sredstava izvučenih iz javnih poduzeća i ministarstava kroz marketinšku tvrtku Fimi media, što iz donacija koje su u zamjenu za unosne poslove s državom davale privatne tvrtke i njihovi direktori, u razdoblju od početka 2003. pa do ostavke Ive Sanadera u srpnju 2009. godine HDZ je pribavio najmanje 30 milijuna kuna ilegalne imovinske dobiti, piše Vjesnik.hr.

Zaključak je to istrage u slučaju Fimi medije zbog koje je na udar Uskoka došao i HDZ kao pravna osoba te mu prijeti do osam milijuna kuna kazne dokažu li se sumnje o stranačkom crnom fondu.

straga je u srijedu kulminirala proširenjem inkriminacija i na bivšega glavnog tajnika HDZ-a Ivana Jarnjaka, bivšega glasnogovornika HDZ-a Ratka Mačeka, ali i samu stranku kao pravnu osobu. Riječ je, po svemu sudeći, o novom predmetu koji se nadovezuje na prijašnji slučaj Fimi medije, no u njemu nije osumnjičen Mladen Barišić te je jasno kako je Uskok u ovoj istražnoj fazi predmet Fimi media podijelio na dva zasebna predmeta, koji se po nizu elemenata međusobno isprepliću.

Dok se u jednom predmetu govori isključivo o pribavljanju imovinske koristi osumnjičenicima, u drugom se, osim o osumnjičenicima, govori i i pribavljanju koristi HDZ-u.

Uskok sada sumnjiči Sanadera da je 2003. formirao zločinačku grupu kojoj su pripadali Nevenka Jurak, Branka Pavošević, Ratko Maček i Ivan Jarnjak, a sve radi toga da bi sebi i HDZ-u pribavljali ilegalnu imovinsku korist. Zanimljivo je da je, prema Uskoku, Sanader varao i ostale članove navodne grupe rekavši im da mu novac treba za stranačke potrebe, no, po svemu sudeći, veliki je dio zadržavao za sebe.

2 Comments

  1. VRATITI NOVCE HRVATSKOM PUKU I OTVORITI ŠKOLE VRTIČE I POMOČI FIRME U STEČAJU.VRATITI OTETO OD UMIROVLJENIKA KOJI NEMAJU KRUHA.

    Podjeliti novce braniteljima i njihovim obiteljima.Podjeliti novce narodnim kuhinjama i humanitarnim organizacija za socijalne slučajeve.Vratiti oteto puku Hrvatske.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*